Parisuhde ei ole kompromissi

Kun olimme radiossa ja julistimme että parisuhde ei ole kompromissi, toimittaja ihmetteli tätä suuresti. Sanoin että jos se ei tunnu kompromissilta, se ei sitä myöskään ole. Tätä pitänee vähän avata.

Eikö kompromissi ole sitä että luopuu jostakin ja saa jotain vastineeksi? Sehän kuulostaa kaupankäynniltä. Mutta parisuhteenhan ei pitäisi olla mitään kaupankäyntiä vaan pyrkimistä yhteiseen päämäärään, kumpikin omien kykyjensä ja vahvuuksiensa mukaan. Kun on yhteinen päämäärä, kumpikin kokee vain saavansa luopumatta silti mistään itselle tärkeästä.

Aloin oikein pohtia mistä olen joutunut luopumaan parisuhteen vuoksi. Ainakin olen luopunut yksinäisistä viikonlopuista. Ja tylsyydestä ja murehtimisesta. En ole kuitenkaan luopunut soittamisesta bändissä, työstäni, omasta ajastani ja muista itselleni tärkeistä asioista.

Vaikka en ole mistään luopunut, olen antanut kaiken ja saanut vielä enemmän, kuten eräässä laulussakin sanotaan. Olen saanut olla kohta kymmenen vuotta onnellinen ja tehdä myös vaimoni onnelliseksi. Tämä kaikki on ollut mahdollista, koska meillä on ollut päämääränä pitää suhteemme intohimoisena ja myös suhtautua siihen intohimoisesti.

T


 

 

 

 

 

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s