Paneminen on todellakin yhteinen asia

White Trash Disease -blogin Nata kirjoitti kipakan postauksen siitä, miten hän kokee että ehkäisy ei ole yhdessä petipuuhiin rynnivän pariskunnan asia, vaan hommassa se jää usein naisen (bloggaajan näkemys) tai ainakin toisen fiilaajan vastuulle, niin taloudellisesti kuin fyysisestikin.

Meillä on vähän samankaltainen näkemys asiasta perstuntumalla sanoen. Toivoisimme todella, että asenteet olisivat muuttuneet  ja ehkäisy olisi asia, joka otettaisiin reilusti esiin ja siitä kannettaisiin yhdessä vastuuta.

Olemme muutaman kerran jonkin ehkäisyjutun luettuamme olleet varsin tuohtuneita vallalla olevista asenteista.  Kun esimerkiksi puhutaan keski-ikäisten ihmisten ehkäisystä, niin saattaa olla, että koko jutussa ei edes mainita miehen sterilisaatiota vaihtoehtona, vaikka se lienee kaikista järkevin keino silloin kun ikää on tarpeeksi ja lapsiluku on täynnä.

Kun me laitoimme hynttyyt yhteen kymmenisen vuotta sitten ja pääsimme siihen pisteeseen perhesuunnittelussa (tämä tapahtui varsin pian), että yksimielisesti päätimme olla hankkimatta yhteisiä lapsia, Trubaduuri ilmoittautui vasektomiajonoon. Jonotellessa meni melkein 1,5 vuotta, mikä on ihan älyttömän pitkä aika, mutta näin tämä julkisen terveydenhoidon piirissä tällä hetkellä menee. Kysymys kun ei ole kiireellisestä asiasta. Toki sterilisaation voi tehdä myös yksityisellä puolella.

Sterilisaatio on miehelle huomattavasti helpompi operaatio kuin naiselle ja näin ollen oli selvää, että tartuimme tähän vaihtoehtoon. Emme ole katuneet.

T koki vasektomian hyvin helppona operaationa josta kokonaan toipuminen kesti vain parisen viikkoa. Silloinkin oikeastaan ainoa rajoitus oli että rakastellessa piti ottaa vähän rauhallisemmin.

Ja koska paneminen on meille yhteinen asia, F käyttää edelleen hormonikierukkaa vasektomiasta huolimatta. On ihanaa kun jokainen päivä on varmasti varma päivä!

Lisää sterilisaatiosta voi lukea mm. täältä.

F&T


 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s