Suosikkikesäpastamme tuoreista tomaateista

Saaressa syödään simppelisti. Meidän suosikkipastamme on ollut jo kymmenkunta vuotta superyksinkertainen tomaattibasilikavalkosipulipasta, jonka ohjeen opin hyvältä ystävältäni Liisalta, joka taas sai reseptin Italiassa au pairina olleelta isosiskoltaan.

Pasta on loistava ruoka myös isommalle porukalle. Loihdin Villa Lanten terassille varsin onnistuneen dinnerin noin 15 hengelle tämän reseptin ansioista. Mutta pastaan tarvitaan paljon maukkaita ja hyviä tomaatteja – niin ja tietysti rakkautta – siksi tämä ei näillä leveysasteilla ole mikään talviruoka, vaikka rakkautta olisi miten paljon.

Ohje menee kutakuinkin näin. Keitä pennepastaa väkimäärästä riippuen. Me syömme T:n kanssa nälkäisinä noin 250 g kuivaa täysjyväpastaa. Pilko tomaatit lohkoiksi  siten että et käytä tomaatin keskustaa. Roomassa käytin luomutomaatteja, joissa kovahkoa sisusta ei ollut ja siellä käytin makeat ja mehukkaat tomaatit kokonaisina.  Kahden hengen satsiin laitan 6-8 tomaattia. Silppua iso nippu tuoretta basilikaa ja noin kolme valkosipulinkynttä. Laitan tomaattien päälle tässä vaiheessa suolaa ja mustapippuria. Sitten vielä reilusti  raastettua parmesania ja pecorinoa. Olen tykästynyt Lidlin Italiamo-tuotteiden juustoihin – ne toimivat mainiosti myös tässä reseptissä. Keitän pastan yleensä hieman alle pakkauksen keittoajan, sillä mikään ei ole niin kamalaa kuin ylikypsä pasta.

Sitten vain pastat isoon astiaan ja tomaatit perään. Tuoreet tomaatit kypsyvät kuumien pastojen seassa hieman ja niiden maku jalostuu ihanasti. Sitten vain basilika, tasokas oliiviöljy,  tuore valkosipulisilppu ja juustoraaste sekaan. Sekoitetaan kevyesti ja päälle vielä suolaa ja mustapippuria myllystä. Pastan voi tarjoilla lisukkeena esim. grillatulle lihalle, mutta periaatteessa pasta ei kaipaa muuta kuin kylmää valkkaria ja vaaleata leipää.

 

F

Saaristossa2017_1

Saaristossa2017

Saaristossa

Saaristossa2017_2

Alla olevat kuvat Villa Lanten terassilta Roomasta. Kiitos kuvista, ihana Frida!

Villa Lante illallinen_1Villa Lante illallinen_17

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s