Valintoja, valintoja

Edessä on koko upea kesä ja toivottavasti lukemattomia lämpimiä iltoja ja sopivasti lempeitä sadepäiviä. Yhteistä kesälomaa meillä on  kokonaiset viisi viikkoa juhannuksesta alkaen ja olemme sopineet viettävämme sen miltei kokonaan saaressa. Toivottavasti meitä tulee viihdyttämään joukko ystäviä ja sukulaisia ja ehkäpä joku teineistämmekin päättää sulostuttaa elämäämme vierailuillaan. Teimme viime vuonna kolme ulkomaan reissua, ja kesälläkin Itä-Suomen keikauksen ja tänä kesänä tuntui hyvältä ajatukselta valita oma kesämökki lomanviettopaikaksi.

Saareen ei juurikaan yllätysvieraita tule, mikä on välillä vähän harmi. Itse tykkään nimittäin siitä, että piipahdetaan toisten luona ilman kummempia kutsuja ja sopimista. Tapa on lähes tyystin kadonnut jopa täällä maalla ja turkulaiselle, introvertille Trubaduurille se on ihan vierasta toimintaa.  Olen muutaman kerran saanut puhuttua hänet ympäri tämmöiselle yllätyskyläilylle ja se on joka kerta hänelle yhtä vaikeaa.

Toisaalta saaristolaiselämän myötä voimme kivasti rytmittää kesälomaamme. Välillä hengailemme kahden ja välillä on  kiva saada kutsuvieraita mansikkapaikkaamme. Asioilla on puolensa ja puolensa.

Meidän elämämme on rytmittynyt yhteisten vuosien aikansa siten, että viikonloput ovat pyhitetty yhteiselolle ja parisuhteelle. Edelleen joku saattaa ehdottaa tapaamista kanssani viikonloppuisin, mutta jos tapaaminen ei koske meitä molempia, niin yleensä kieltäydyn kohteliaasti ja yritän saada sovittua toisen ajankohdan. Meillä on loma-aikoja lukuunottamatta vain viikonloput ja valitsen systemaattisesti aviomieheni seuran. Ja vastaavasti T valitsee minut. Se voi tuntua jostakusta jopa hassulta, mutta se on meidän valintamme. Olen jopa sitä mieltä, että se on yksi parisuhteemme salaisuuksista. Valitsemme viikonloppu toisensa perään toisemme seuralaiseksemme. Se tuntuu hyvältä.

Odotan jo malttamattomana tulevaa perjantaita, jolloin T saapuu Turusta ja lähdemme viikonlopuksi saareen. Maanantaiaamulla nousen lentokoneeseen ja matkaan Roomaan, mutta tulen takaisin jo perjantaina. Viikonloppuna olemme taas yhdessä.

 

F

IMG_5422

 

2 comments

 1. Tuija · 7 kesäkuun, 2017

  Hyviä valintoja! Me puolestamme olemme valinneet toisemme jo lukuisia (miljoonia) kertoja pitkän yhteisen taipaleemme varrella ja edelleen olemme toistemme parasta matkaseuraa, arki ei ole jyrännyt meitä alleen, mistä olen erityisen kiitollinen. Teillä on hurmaava mansikkapaikka. Saari kuulostaa loistavalta ja ymmärrän varsin hyvin Trubaduuria. Nautimme suunnattomasti omasta rauhasta ja olosta. Aika ajoin on kuitenkin hyvä tuulettaa ajatuksia käymällä mukavuusalueensa ulkopuolella tai Samoksen saarella, jossa sielu lepää. Sulosointuja yhteiseen lomaanne ja nautinnollista oloa! Sydämellisin terveisin Tuija

  Tykkää

  • Nimetön · 8 kesäkuun, 2017

   Kiitos Tuija! Ihanaa että tekin valitsette toisenne ja olette selvinneet arjesta! Parisuhde on taiteilua sosiaalisuuden ja ylipäätään ajan käytön suhteen. Meidän tarpeet ovat hyvin erilaiset, mutta olemme onnistuneet sekoittamaan hyvän coctailin. Molemmille jotakin. Samos kuulostaa ja näyttää ihan mahtavalta! Huippua kesää teille molemmille!

   F

   Tykkää

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s