Juhlavat toukotyöt

Voi hyvä tavaton, miten nopeasti tämä toukokuu on vilahtanut silmistä! Ihana, ihana toukokuu. Kun samaan kuukauteen osuu saaristolaiselämän aloitus, lukuvuoden lopetus, puutarhan toukotyöt ja ylioppilasjuhlien järjestelyt niin voin kertoa, että tylsää hetkeä ei ole päässyt syntymään. Luonto ja sääolot ovat myös pitäneet huolta siitä, että olemme olleet hereillä kevään käänteiden kanssa.

Olemme Trubaduurin kanssa päässeet tänä keväänä yöpymään jo kaksi kertaa saaressa, mikä on tarkoittanut ehkä pientä suurpiirteisyyttä puutarhan ja juhlajärjestelyjen suhteen, mutta meille pientä palasta taivaasta. Olen aivan varma että onnistuneiden juhlien salaisuus on onnelliset ja rennot juhlatunnelman luojat, eivätkä rikkaruohottomat kukkapenkit.

Onneksi perheemme esikoinen, jonka ylioppilasjuhlia muutaman päivän päästä juhlimme, on innokas leipuri, tuleva ammattikokki ja kaikin puolin etevä juhlien järjestäjä. Lisäksi äitini on ollut valtavana apuna.  Trubaduuri ja minä olemme niin ikään hitsautuneet taitavaksi juhlajärjestelijäkaksikoksi vuosien varrella. Juhlien järjestäminen on kivaa, kunhan ymmärtää pitää fokuksen olennaisissa asioissa; rennossa fiiliksessä, hyvässä ruuassa, sopivassa määrissä kuplivaa, viihtyisissä juhlatiloissa ja rempseässä juhlatunnelmassa.

Vaikka rennolla meiningillä juhlia järjestämmekin, niin olemme saaneet luotua pihaamme mukavan oleskelualueen, mikä sieltä on tähän asti lähes tyystin puuttunut. Ainoat uudet hankinnat ovat olleet kesäkukat, verhojen painot ja punainen auringonvarjo. Toivottavasti sade pysyy lauantaina poissa ja vieraamme pääsevät hengailemaan myös ulkosalla.

Esikoiseni kirjoitti ylioppilaaksi samasta lukiosta kuin minä 26 vuotta sitten ja on sanomattakin selvää, että juhlat ovat paluuta myös omaan nuoruuteen. Silloin pitäjämme opinahjossa oli tapana, että lukion kakkosluokkalaiset lauloivat tuoreille ylioppilaille Anu Kaipaisen ja Kaj Chydeniuksen Nuoruustangon. Traditio on jossain vaiheessa hiipunut, mutta minulle ylioppilasjuhliin  kuuluu ehdottomasti Nuoruustangon sanat ja sävelet:

Lämpöni lempeni annan

Kaunis on nuoruutein
Näät suven ruusut kannan
Itseni yksin tein

Ei ole muuta antaa
Kuin tämä nuoruutein
Sulle sen tahdon kantaa
En ota itsellein

Muuta en koskaan tahdo
Kuin sinun olla vaan
Elämä ympärilläin
Kaikkoaa kokonaan

Huominen päivä ei meitä
Vaaranna varjollaan
Kun sinun saan vain olla
Täysin ja kokonaan

Voih.

F

Pyry_yo_1.jpg

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s