Illalla pelataan Afrikan tähteä

Pääsiäisloma on vasta puolivälissä ja päiviin on mahtunut jo vaikka mitä. Kiirastorstain hauskat yllätysjuhlat Turun Rantakertun hulppeissa saunatiloissa, pitkäperjantain lötköttely ja Mustamaalattu-maratoni ovat olleet mahtavia, mutta pääsiäisloman kohokohta on tänään illalla.

Me saamme nimittäin viisivuotiaan kummityttömme yökylään. Ja mikä parasta aloite yökyläreissusta tuli häneltä itseltään. Toki hän on viettänyt kanssamme aikaa aikaisemminkin, mutta tänään vedetään pitkän kaavan mukaan. Suunnitelmissa on ainakin pelata Afrikan tähteä ja muistipeliä, leipoa pitsaa ja jutella maailman menosta. Ehkä kummisetä kaivaa kitarankin ja luikauttaa Lounatuulen.

Otsikkomme on varastettu Merete Mazzarella samannimisestä romaanista, missä keskiössä on isovanhempien ja lastenlasten suhde.  Koemme olevamme etuoikeutettuja kun pääsemme isovanhemmoimaan vähän näin niin kuin  etukäteen kummityttömme kanssa. Ikämme puolesta voisimme jo hyvin ollakin isovanhempia, mutta näinhän asia ei ole. Mummoilu ja vaareilu  tuntuu joka tapauksessa ihan mahtavalta näin kummilapsenkin kanssa. Ja toivottavasti kummityttömme vanhemmat saavat itselleen tässä samalla laadukasta parisuhdeaikaa. 

Puhuimme aamulla että vanhempien rakkauselämän tukeminen pitäisikin olla kummien ja isovanhempien tärkein tehtävä – mahdollistaa lasten vanhemmille ihanaa parisuhdeaikaa mahdollisimman paljon. Yhdessä onnelliset ja toisiaan rakastavat vanhemmat ovat nimittäin paras lahja, minkä lapselle voi antaa.

F&T

PS Kuvassa kummityttömme ja hänen serkkunsa pajunkissavitsat viime viikon palmusunnuntailta.

2 comments

 1. Koti meidän/Tuija · 15 huhtikuun, 2017

  Osutte naulan kantaan! Minä olen kiitollinen kaikille niille läheisillemme, jotka mahdollistivat lomaset kahdestaan. 💕 Teillä on kivat suunnitelmat illalle! Lankalauantain iloja! Tuija

  Liked by 1 henkilö

  • Nimetön · 15 huhtikuun, 2017

   Mukavaa lankalauantaita myös sinulle, Tuija! ❤️

   Tykkää

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s