Nyrpeys satuttaa

Kun tässä hiljattain olimme ulkona syömässä hääpäiväämme juhlistaaksemme, panimme vaimoni kanssa merkille kaksikin kertaa erään surullisen ilmiön. Nimittäin pariskunnan, jossa mies yritti pitää tunnelmaa yllä ja olla innostunut, kun taas nainen osoitti hyvin selkeästi olevansa tyytymätön tai ainakin välinpitämätön kaikkea kohtaan. Tuntui pahalta katsoa sitä, koska asetelma vaikutti niin epäreilulta.

Tilanne olisi voinut olla tietysti  toisinkin päin ja ruikuttajana olisi voinut mies.  Sukupuolisidonnaistahan nyrpeys ei ole. Mutta jos suhteesta halutaan tasa-arvoista, ei kummankaan osapuolen tulisi joutua kärsimään toisen kiittämättömyydestä ja nyrpeydestä. Voin vain kuvitella miltä toisesta tuntuu, jos toinen herkullisen aterian jälkeen ei sano muuta kuin: ”Pitäisi tilata taksi”. Ja senkin kyllästyneesti.

Taas kerran oli syytä kiitollisuuteen, koska vaimoni kanssa ei tule koskaan vastaavanlaisia tilanteita. Luulen että kyseisenä iltanakin tarjoilijat ja keittiöhenkilökuntakin olivat oikein tyytyväisiä, että me satuimme olemaan asiakkaina. Jos kerran on tyytyväinen, miksi sitä ei voisi sanoa ääneen? Sama pätee parisuhteeseenkin.

T


 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s