Ulkoistimme parisuhdekriisit

Eroahdistuksesta selvittiin ja lauantai toi tullessaan yhdessäolon ihanuuden Turussa. Pistäydyimme varmistamassa, että T:n äidillä asiat olivat sairaalareissun jäljiltä kunnossa, kävimme jälleen kerran syömässä loistavassa Delhi Darbarissa ja illaksi suuntasimme Logomoon, missä Turun Kaupunginteatteri pyörittää ohjelmistoaan varsinaisen teatterirakennuksen ollessa remontissa.

Matkasimme  Tennessee Williamsin näytelmätekstin kautta 1950-luvun Yhdysvaltoihin, puuvillaplantaasien kupeeseen. Katsoimme Richardi Brooksin ohjaaman elokuvaversion vuodelta 1958 muutama vuosi sitten yhdessä ja olimme kuulleet kehuja kaupunginteatterin versiosta.

Taneli Mäkelä oli loistava Big Dadin roolissa, pidimme myös näytelmän lavastuksesta ja kolmituntinen kului ripeästi. Kokonaisuus toimi, mutta jäimme odottamaan että Pyry Nikkilä (Brick) ja Niina Koponen (Maggie) olisivat laittaneet vaativat roolihahmonsa lentoon. Tätä ei valitettavasti tapahtunut. Kuulimme väliajalla sivukorvalla miten eräs rouva hehkutti Sinikka Sokan tulkintaa Maggiestä vuodelta 1991 – hän ei palannut väliajalta enää teatterisaliin.

Hollywood-elokuvan huikea kaksikko Elizabeth Taylor ja Paul Newman langettivat myös ehkä pienen varjon  turkulaiseen, Juha Siltasen suomentamaan, teatteriversioon, mikä oli kuitenkin kaikin tavoin  laadukasta teatteria. Olemme käyneet katsomassa viimeaikoina enemmän musiikkipainoitteisia teatterikappaleita, joten perinteinen dialogiin perustuva kamarinäytelmä oli muotonsakin vuoksi varsin kiinnostava. Ja onhan tuo Williamsin teksti hyvin käännettynä varsin tenhoava kaikkine käänteineen.

Ja parisuhdekriisejä. Niitä riitti.

 

F&T

29919715913_48757c016f_k

29922580664_00aa294b91_k

30465640001_8bce0a895c_k

Yllä olevat kuvat: Otto-Ville Väätäinen /  Turun kaupunginteatterin kuvapankki

Kissakuumallakatolla

Kissakuumallakatolla_1

Kissakuumallakatolla_2

Kissakuumallakatolla_3

Kissakuumallakatolla_4

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s