Merelle mieleni tekevi

Aurinko lämmitti sunnuntaina kovasta tuulesta huolimatta jo aivan ihanasti ja poltteet päästä merelle alkavat olla jo kovat. Vielä ei kuitenkaan ole ihan sen aika, joten on kehitettävä  mereen ja saaristolaiselämään liittyvä oheistoimintaa.

Satuin katsomaan vähän aikaa sitten Yle Areenasta dokumentin Daphnen vanavedessä  ja dokumentin innoittamana luin lisää Göran Schildtistä ja minun oli kauhukseni tunnustettava että olin aivan pihalla. Miten minulta oli voinut mennä ohi Göran Schildt, Kreikka, Daphne, Forum Marinum ja ihan kaikki? Kiljuin Trubaduurille, miksei hän ollut vienyt minua kaikkien näiden vuosien aikana Forum Marinumiin. Ja miksen ole koskaan syönyt  Ravintola Göranissa? Suomen Joutsenessa olemme vierailleet  kerran poikien ollessa pieniä, mutta Aurajoen rannassa oleva upea merikeskus oli mennyt minulta kertakaikkiaan ohi.

Tilanne korjattiin sunnuntaina. Silittelin haltioituneena Daphnen kylkeä, päätin tarttua ensi kesänä Göranin matkakertomuksiin, nuuhkin syvään tervan tuoksua ja hurmaannuin merellisten esineiden estetiikasta. Miten vanhat perämoottoritkin voivat olla niin kauniita – upeista, vanhoista puuveneistä puhumattakaan? Suosikkiesineikseni nousivat kuitenkin upeat naishahmoiset keulakuvat, jotka olivat jotenkin aivan järisyttävän kiehtovat. Entiseen Kruunun viljamakasiiniin ja KOY Linnanpuomin tiloihin rakennettu merikeskus on pelkästään rakennustensa näkökulmasta todella hieno. Nähtävää on aivan valtavasti. Kiersimme näyttelyt aikataulumme vuoksi tällä kertaa hyvin nopeasti ja päätin että seuraava visiittiini tapahtuu pikimmiten. Onneksi on museokortti.

Annoin Trubaduurille anteeksi hänen erheensä. Onhan mies kuitenkin nykyään yhtä hulluna mökkeilyyn ja saaristolaiselämään kuin minäkin ja lähtökohdathan eivät antaneet mitään merkkejä tällaiseen.

 

F

ForumMarinum

ForumMarinum_1

ForumMarinum_2

ForumMarinum_3

ForumMarinum_4

ForumMarinum_5

ForumMarinum_7

ForumMarinum_8

ForumMarinum_9

ForumMarinum_10

ForumMarinum_12

ForumMarinum_13

ForumMarinum_15

ForumMarinum_16

ForumMarinum_17

ForumMarinum_18

ForumMarinum_19

ForumMarinum_6

ForumMarinum_20

ForumMarinum_21

ForumMarinum_22

ForumMarinum_23

ForumMarinum_24

ForumMarinum_25

ForumMarinum_28

ForumMarinum_29

ForumMarinum_30

ForumMarinum_31

ForumMarinum_26

ForumMarinum_32

ForumMarinum_33

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s