Se ainoa oikea?

Onko vaimoni minulle se ainoa oikea maailmassa? No ei varmasti, olisihan se nyt kaikkien todennäköisyyksien vastaista että me, jotka olisimme toisillemme ainoat oikeat, sattuisimme syntymään samassa maassa ja vielä alle 150 km:n välimatkan päässä, ja vielä olisimme osuneet match. com -palveluun samaan aikaan. Eurojackpotin päävoitto on huomattavasti todennäköisempää…

Silti tuntuu että moni uskoo kuin lapsi joulupukkiin myyttiin siitä, että vaellamme täällä puolikkaina kunnes löydämme toisen puoliskomme ja tulemme kokonaisiksi. Onhan se toisaalta kaunis tarina, kuten joulupukkikin on lapselle mieluinen. Mutta lapsikin kasvaa jossain vaiheessa siihen ikään että ymmärtää joulupukin olevan satua. Samoin meidän aikuistenkin pitäisi tehdä, jos haluamme parisuhteemme olevan onnellinen ja intohimoinen loppuun saakka.

Kun päästää irti ajatuksista että olemmeko toisillemme yhteensopivat, mitä jos se oikea onkin joku muu kuin kumppanini jne. voi alkaa keskittyä itse olemiseen ja rakastamiseen. Se että saa toisen tuntemaan että on ainoa oikea, ei vaadi muuta kuin että rakastaa toista juuri sellaisena kuin hän on. Jos toinen ei pysty samaan, voi alkaa miettiä onko suhteessa mitään mieltä.

Kukaan meistä ei ole täydellinen ja suurin osa ihmisistä kaipaa sitä että häntä rakastetaan ehdoitta. Kun tajusin että F rakastaa minua ja minä häntä juuri siten, koin jotain samaa kuin mitä kuvittelisin uskoon tulemisen tuntuvan. Silloinkin ihmistä rakastetaan juuri sellaisena kuin hän on. Vaatii kuitenkin minulta liikaa mielikuvitusta, että voisin uskoa jumaliin ja jutella niille, puhumattakaan seksin harrastamisesta. Vaimoni rakkaus ja intohimo minua kohtaan ja minun häntä kohtaan on minulle paljon todellisempaa.

F ja minä emme siis ole toistemme puolikkaita ja varmasti meille molemmille voisi löytyä vähintään yhtä hyvä vaihtoehto. Mutta emme tarvitse muuta koska me teemme teoillamme  toisistamme sen ainoan oikean.

 

T

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s