Missä olit kun Rachel kuoli?

On televisiosarjoja ja sitten on Televisiosarjoja. Tällä hetkellä Maikkarilla pyörii brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta (Cold Feet) -sarjan uudet jaksot ja me hykertelemme tyytyväisyydestä. Sarjan viisi ensimmäistä tuotantokautta lähetettiin Suomessa vuosina 2000-2003 ja noihin vuosiin osuivat meidän molempien pahimmat ruuhkavuodet. Kaikki lapsemme olivat silloin alle viisivuotiaita, Trubaduuri väänsi  väitöskirjaa, kaksoset valvottivat, Flirttimaisteri aloitteli ensimmäisen aviomiehensä kanssa talonrakennusprojektia ja viimeisteli opintojaan. Elämä oli yhtä hullunmyllyä, arki selviytymistaistelua ja rentoutumisen hetket kortilla.

Olemme keskustelleet useasti siitä,  miten Rimakauhua ja rakkautta tarjosi hengähdystauon ja lohdutusta oman kaaoksen keskellä. Sarjan henkilöt elivät omassa todellisuudessaan vastaavanlaisia asioita kuin me omassamme. Karenilla ja Davidilla oli kaksoset, Petellä ja Jennyllä avioliitto kriisissä, Adam ja Rachel olivat vasta purjehtimassa avioliitoon satamaan. Kaikki sarjan henkilöt olivat päälle kolmekymppisiä – aivan kuten mekin. Sarjan huumori oli osuvaa, arkista ja kertakaikkiaan ratkiriemukasta.

Ja nyt 13 vuotta myöhemmin sarjan päähenkilöt ovat viidenkympin molemmin puolin. Avioliittoja on mennyt nurin, uusioperheitä perustettu, lapset ovat teini-ikäisiä, masennus ei ole vieras asia, vanhemmat ovat ikääntyneet  ja polttarit ja pubi eivät vain enää toimi. Aivan kuten meilläkin. Mutta sarjan huumori toimii loistavasti edelleen, henkilöihin on helppo samaistua  ja sunnuntai-iltana on kertakaikkiaan liimauduttava ruudun ääreen, koska Rimis.

 
F&T

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s