Rakkauden nälkä ja näytelty rakkaus

Työt veivät taas kerran Helsinkiin ja opiskelijoiden kanssa Suomen Valokuvataiteen museoon kohdistunut ekskursio tarjosi minulle mahdollisuuden tutustua myös Hotelli- ja ravintolamuseoon sekä Teatterimuseoon, jotka sijaitsevat kätevästi samassa tilassa valokuvataiteen museon kanssa Kaapelitehtaalla.

Molemmat museot ovat mukana kahden muun museon kanssa hankkeessa, jonka teemana on Rakkauden tilat. Teatterimuseon ja Hotelli- ja ravintolamuseon lisäksi mukana hankkeessa ovat Lottamuseo ja Vantaan kaupunginmuseo. Kaikissa neljässä museossa käsitellään rakkautta eri näkökulmista. Hanke on osa Suomi100 -hankkeita.

Kävin tutustumassa ensin Rakkauden nälkä -näyttelyyn, missä tunnelma oli hieman nuhjuinen ja hämärä. Juuri niin kuin suomalaisissa yökerhoissa, silloin kun olen niissä viimeksi vieraillut. Näyttelyn ote oli rento ja väri: punainen. Jotkut osiot pistivät hymyilemään ja jotkut tuhahtamaan tuskastuneena. Onneksi suomalainen ravintolakulttuuri on kulkenut eteen päin ja monet asiat ovat historiaa – toisaalta elämme edelleen monissa asioissa takapajulassa. Muistan vielä lapsuudestani miten Lapin matkoilla ei pääsiäisen pyhinä todellakaan juotu ja juhlittu, tanssimisestakaan puhumattakaan. Rakkauden nälkä -näyttely oli monella tavalla mainio ja ajatuksia herättävä ja voin vain ihmtetellä miten en aikaisemmin ollut vieraillut Hotelli- ja ravintolamuseossa. Sisältöhän on mitä mainioin!

rakkauden-nalka_14

rakkauden-nalka

rakkauden-nalka_1

rakkauden-nalka_2

rakkauden-nalka_6

rakkauden-nalka_5

rakkauden-nalka_3

rakkauden-nalka_4

rakkauden-nalka_7

rakkauden-nalka_8

rakkauden-nalka_9

rakkauden-nalka_10

Rakkauden nälkä -näyttelyn jälkeen sukelsin aivan erilaisiin tunnelmiin Teatterimuseon Näytelty rakkaus -kokonaisuuteen. Istuin lumoutuneena katsomassa Teatterimuseon ja KAVI:n yhteistyönä toteutetun Rakkautta valkokankaalla -koosteen. Haitarilla soitettu musiikki kuulosti käsittämättömän kauniilta ja voi miten karismaattinen Tauno Palo onkaan! Lisäksi heittäydyin puvustusten, lavastusten ja kuvien maailmaan. Olisin voinut jäädä asumaan suureen näyttelytilaan, missä oli  kuvia upeine kullattuine kehyksineen erilaisista teatterirakkauksista ja hienoja (punaisia) pukuja erilaisista produktioista. Romeo ja Julia lienee näyttämöiden se The rakkaustarina ja sitä ei luonnollisestikaan oltu unohdettu.

Rakkautta voi käsitellä niin monesta näkökulmasta. Rakkauden tiloja -kokonaisuudet Hotelli- ja ravintolamuseossa ja Teatterimuseossa olivat monella tavalla herkulliset ja haluan nähdä myös muiden  museoiden versiot. Nyt on vihdoin museokorttikin hommattu!

F

naytelty-rakkaus

naytelty-rakkaus_1

naytelty-rakkaus_2

naytelty-rakkaus_3

naytelty-rakkaus_17

naytelty-rakkaus_18

naytelty-rakkaus_19

naytelty-rakkaus_20

naytelty-rakkaus_4

naytelty-rakkaus_5

naytelty-rakkaus_6

naytelty-rakkaus_7

naytelty-rakkaus_8

naytelty-rakkaus_9

naytelty-rakkaus_10

naytelty-rakkaus_15

naytelty-rakkaus_14

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s