Rakkaus asuu täällä

Ja kohta se taas näkyy… Uusimmassa Asun -lehdessä oli tulevien trendien fiilistelysivuilla juttu, johon iskin silmäni. Rakkaus kodissa -otsikon alla oli seuraavanlaista trendipohdiskelua: ”Miltä näyttää koti, jossa asuu rakkaus? Näkyykö intohimo ja seksuaalisuus kodeissa? Mikä on julkista, mikä yksityistä? Rakkaus – se ikuinen puheenaihe – on iso osa ihmisyyttä.  – – Miten onnellisuus näkyy kodissa?  Voiko kodin sisustus edistää kohtaamisia ja rakkautta?”

– Voi. Todellakin voi, huusin äänettömästi ja vannoin että otan kotimme sisustuksen (ja siisteyden) fokukseen. Jouluun asti meni hyvin. Ostin meille uudet kutulakanatkin Finnlaysonin popup-myymälästä ja loihdin ihanan tunnelman taloomme. Sohva siirrettiin lähemmäs takkaa, jonka äärellä on mukava rapsutella toisen niskaa ja kutitella korvan takaa. Ja hyggeillä. Trubaduurin siluetti näyttää jumalaiselta elävän tulen kajoa vasten hänen soittaessaan kitaraa.

Sitten keskuspölynimuri meni tukkoon. En imuroinut kolmeen viikkoon. T teki miehen työn ja selvitti tukoksen ja imuri toimii taas. Mutta. Kevääksi on suunniteltu pientä pintaremonttia, joten kaikki paikat menevät kuitenkin sekaisin. Pölykerros mustan venäläispianon päällä tihenee. Ostan tulppaaneita ja sytytän iltaisin kynttilöitä. Villakoirat juoksevat pitkin huushollia ja ikkunoita ei voi mitenkään tarkastella läheltä, eikä kaukaa. Karjun pojille, jotka eivät huolehdi viikkosiivouksista huoneissaan.

Käyn vähän väliä vilkaisemassa laatikkoa, missä odottaa makuuhuoneen uudet tapetit. Tilasin ne Tapettitaivaasta monta viikkoa sitten. Niin ja luen sisustuslehtiä. Mietin kirjaston tapettien repimistä alas ja suunnittelen erinäisten kuvakollaasien rakentamista. Huonekalujen järjestys on myös muutettava. Moppi ja luuti eivät ole heilahtaneet kertaakaan joulun jälkeen.

Trubaduurin elämä kulkee pääsääntöisesti pienessä repussa edestakaisin Varsinais-Suomen ja Satakunnan välillä, mutta tottakai osa hänen tavaroistaan on talossamme pysyvästi. Olen kuitenkin ajanut hänet ahtaalle. Miesparalla on vaaterekissämme muutama henkari, mutta laatikostot olen vallannut yksin tein. Tähän on tultava muutos. Anteeksi, kulta.

Olen tehnyt kaikki mahdolliset virheet. En TODELLAKAAN ole konmarittanut mitään  ja jos joitakin pintoja on näkyvillä, ne ovat peittyneet pölyllä. Fengshuit ovat virranneet vituralleen ja wabi-sabi  puhtaine pintoineen on talossamme vitsi. Miehen omaa tilaa ei ole nimeksikään –  ei edes autotallissa.

Onneksi Asun-lehden Trendit 2017 -osiosta löytyivät myös otsikot SOTKU – check, JUURET – check ja TAIDETTA JA MUOTOILUA – check. Huh. Olen sittenkin ines skeneis. Ja ihan kohta kodistamme taas huomaa, että intohimo ja rakkaus asuvat meillä.

 

F

rakkaus-kodissa

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s