Bergmanien lumoissa

Jostain syystä kesällä 2009, kun suhteemme oli vielä kovin tuore hurahdin hetkellisesti Ingmar Bergmanin elokuviin. Minulta oli miltei koko tuotanto siinä vaiheessa näkemättä ja Trubaduurin innoittamana katselin useamman leffan itsekseni ja muuutaman katsoimme myös yhdessä. Muistaakseni ainakin Kuiskauksia ja huutoja. Jokin niissä vetosi silloin. Vastarakastuneina jätimme kuitenkin Kohtauksia eräästä avioliitosta tietoisesti katsomatta ja sitten Bergman unohtuikin.

Joulun alla löysimme Yle Areenasta sarjan Bergmanin videot, missä elokuvantekijät pohtivat elämän peruskysymyksiä mestariohjaajan vhs-kokoelman äärellä.  Valitettavasti sarja ei ole enää nähtävissä Areenassa, mutta  Bergmanin elämään voi kurkistaa nyt myös hänen tyttärensä Linn Ullmanin tuoreen romaanin Rauhattomat kautta. Ahmaisin kirjan parissa päivässä ja pidin siitä poikkeuksellisen paljon.

Luulen että olemme valmiit katsomaan myös Kohtauksia eräästä avioliitosta.

Bergmaneista puhuttaessa vielä vinkkaus todella mielenkiintoiseen  Nimeni on Ingrid -dokumenttiin huikeasta näyttelijästä Ingrid Bergmanista, jonka elämän tarina on monella tavalla todella kiinnostava ja ajatuksia herättävä, ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

 

F

bergman

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s