Kohti pohjoisempaa ulottuvuutta

Vakaa aikomukseni oli hurauttaa Oulun kautta Itä-Lappiin ja aloitella vuoden 2017 ensimmäiset päivät katselemalla maailmaa tunturin laelta. Toisin kävi. Pakkasennusteet näyttivät juuri itäiseen Lappiin miltei 40 asteen pakkaslukemia ja totesin, että tämän rouvan taitaa olla viisaampi pysyä poissa niiltä leveysasteilta. Olin kuitenkin sopinut visiitistäni erään ystäväni ja hänen perheensä  luokse Haukiputaalle ja päätin toteuttaa pienen roadtripini sinne. Ajelin hiljakseeen  pitikin rantatietä, kuuntelin Yle Areenasta Jari Sarasvuon juttuja, ajattelin paljon, pysähdyin Vaasassa sushilla ja saavuin Ouluun illansuussa. Ystäväni perheineen odotti minua lihapatojen äärellä ja jatkoimme  juttuja pitkälti yli puolen yön. Olimme viimeksi tavanneet nenätysten kahdeksan vuotta sitten ja siinä ehtii muuten tapahtua sitten kaikenlaista. Toivottavasti saamme ensi kesäna heidät vastavierailulle Satakuntaan.

Isäntäperheeni arki oli alkamassa ja heille oli myös tulossa Ranskan sukulaisia kylään, joten aamupäivällä kiitin heitä vieraanvaraisuudesta (olisin ilman muuta saanut yösijan myös toiseksi yöksi)  ja varasin itselleni hyvin nopean harkinnan jälkeen huoneen Hotelli Lasaretistä,  Oulusta. Matkani yksi tavoite oli myös saada olla aivan yksin ajatuksineni ja viihtyisä hotelli on siihen mitä mainioin paikka. Seuraavaksi suuntasin kamerani kanssa meren rantaan. Pakkaslukemat olivat aamupäivällä hyvin maltilliset, mutta pureva tuuli raikasti sopivasti kuvauksia.  Meri on kyllä aina meri – jäätyneenä ja lumen peitossakin kertakaikkisen täydellinen.

Pienen googlailun jälkeen suuntasin myöhäiselle lounaalle Ravintola Puistolaan, missä taisin syödä elämäni parhaan risoton. Ja mikä miljöö! Vaaleanpunainen jugendrakennus oli juuri sitä, mitä sieluni kaipasi. Oulu on monella tavalla viehättävä kaupunki ja tein vielä pienen kävelylenkin Kauppahalliin ja makasiinien luo.

Kävelylenkin jälkeen sielu huusi taidetta ja suuntasin Oulun taidemuseoon, missä  oli mm. Rut Brykin töitä. Minua vähän harmittikin, etten ennättänyt nähdä näyttelyä Emmassa, joten oli kiva nähdä töitä täällä…

En tiedä, mutta minulla on jotenkin hyvä tutina vuoden 2017 suhteen.  Maailmalla myllertää ja sen takia onkin erityisen tärkeää löytää sisäistä rauhaa ja harmoniaa. Vaaleanpunainen väri kuulemma rauhoittaa…

F

rouvanroadtrip_oulu

rouvanroadtrip_oulu_1

rouvanroadtrip_oulu_3

rouvanroadtrip_oulu_4

rouvanroadtrip_oulu_5

rouvanroadtrip_oulu_6

rouvanroadtrip_oulu_7

rouvanroadtrip_oulu_8

rouvanroadtrip_oulu_9

rouvanroadtrip_oulu_18

rouvanroadtrip_oulu_20

rouvanroadtrip_oulu_21

rouvanroadtrip_oulu_22

rouvanroadtrip_oulu_24

rouvanroadtrip_oulu_25

rouvanroadtrip_oulu_26

rouvanroadtrip_oulu_27

rouvanroadtrip_oulu_28

rouvanroadtrip_oulu_29

rouvanroadtrip_oulu_30

rouvanroadtrip_oulu_32

rouvanroadtrip_oulu_34

rouvanroadtrip_oulu_35

rouvanroadtrip_oulu_36

rouvanroadtrip_oulu_37

rouvanroadtrip_oulu_38

rouvanroadtrip_oulu_39

rouvanroadtrip_oulu_40

rouvanroadtrip_oulu_45

rouvanroadtrip_oulu_46

rouvanroadtrip_oulu_47

rouvanroadtrip_oulu_23

 

2 comments

 1. Koti meidän/Tuija · 3 tammikuun, 2017

  Kuulostipa kivalta irtiotolta. Minä tuuletan ajatuksiani tuossa lähimetsässä ja T-huoneellani KonMari seuranani. Hyvää tammikuuta! Tuija

  Tykkää

  • flirttimaisteritrubaduuri · 3 tammikuun, 2017

   Kiitos samoin, Tuija! Mä luulen että ajatusten tuulettaminen on se olennaisin juttu! Ja sen voi tehdä niin monella eri tavalla! ❤

   Tykkää

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s