Lötköttelyä, lempeä ja nordic noiria

Joulu oli ja meni. Ja ihanasti menikin. Hyvin perinteiseen tapaan etenimme aatonaatosta joulupäivään ja sitten Tapaninpäivään. Jouluaaton vietimme veljeni perheen luona. Aaton kohokohta oli ehdottomasti joulusauna avantouinteineen. Ennen avantoon laskeutumista totesimme T:n kanssa olevamme hulluja ja ensimmäisen kylmäkylvyn jälkeen totesimme kuin yhdestä suusta: ”Mennään toisenkin kerran!”

Meillä on tapana rakentaa aaton päivällinen yhdessä, joten ruokakuviot eivät pahemmin meitä rasittaneet ja koska päävastuu oli tänä vuonna toisessa osoitteessa, niin otimme varsin rennosti aatonaatosta lähtien. Emme harrasta joululahjoja, joten lahjastressiäkään ei päässyt syntymään. Pojat saavat joulurahan, jonka he sitten voivat käyttää haluamiinsa asioihin. Me emme T:n kanssa osta toisillemme lahjoja, mutta aatonaattoaamuna päätin että tarvitsemme uuden leivänpaahtimen ja sen me kävimme hakemassa ikään kuin lahjaksi koko perheelle.

Aloitimme viime kesänä lukemaan Håkan Nesserin Barbarotti-sarjan, jonka jäljellä olevat osat kävin lainaamassa meille kirjastosta lomalukemiseksi. Minä aloitin jo vähän etukäteen ja ahmaisin kolme romaania jo ennen Tapaninpäivää.  Se, että lukee samoja kirjoja aiheutti minulle pientä tuskaa, sillä en voinut puhua kirjan tapahtumista, koska tiesin,  että T on lukemassa samat tarinat heti minun jälkeeni. T joutui hieman tiivistämään lukutahtiaan, jotta sain pulauttaa ulos mieltäni vaivanneet asiat.

Kirjojen lisäksi ehdimme pelata muutaman erän suosikkipeliämme Scrabblea, liikuttua SuomiLoven äärellä ja jatkaa mainion Dickensian-sarjan katsomista. Lisäksi tapasimme joulunpyhien aikana ystäviämme ja paransimme maailmaa paikalla olevan nuorison kanssa. Parasta joulussa tietysti oli että saimme olla yhdessa normaalin viikonlopun sijasta neljä kokonaista päivää. Ja hyvät ruuat  – niin ja viini tietty.

 

F

joulu_2016_2

joulu_2016_4

joulu_2016_5

joulu_2016_6

joulu_2016_7

joulu_2016_8

joulu_2016_10

joulu_2016_11

joulu_2016_12

joulu_2016_13

joulu_2016_14

joulu_2016_15

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s