Vihdoinkin!

Olen puhunut lähes niin kauan kuin olemme tunteneet T:n kanssa toisemme siitä, miten jonain päivänä teen kyllä itse silakkapihvejä. Silakka oli lapsuuteni herkkuruokaa ja jostain käsittämättömästä syystä en juurikaan ole valmistanut siitä ruokaa. Muistan lapsuudestani sen, miten usein sunnuntaisin kun palasimme saaresta kotiin ajoitimme kotiinlähdön samoihin aikoihin kun kalastaja saapui mereltä silakkalastin kanssa Luvian Laitakarin satamaan. Iltasella isä sitten halstrasi äidin perkaamat silakat hiilloksella ja ne maistuivat aivan tajuttoman hyviltä.

Löysin netistä Sikke Sumarin ohjeen, missä silakkafileet marinoitiin ensin munamaitodijonsinappiliemessä, minkä jälkeen pihvien väliin laitettiin tillikaprisvoita ja sitten kieputeltiin ruiskorppujauhoissa ja paistettiin pannussa kullankeltaisiksi. Tarjosin T:lle kaverina palsternakkapyreetä. T ei lähtökohtaisesti ole tunnustautunut suureksi silakan ystäväksi, mutta myönsi, että pihvit olivat  ihan törkeen hyviä! Kylmä Riesling olisi toiminut kylkeen loistavasti. Sitä paisti silakka on eettiinen valinta lautaselle. Seuraavien silakkapihvien paistamiseen  ei todellakaan mene yli kahdeksaa vuotta!

F

Silakkapihvit.jpg

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s