Joulutunnelmaa Turussa

Olenkohan mahtanut ymmärtää hehkuttaa tarpeeksi, miten ihastuttava kaupunki Turku on? Se on minun opiskelukaupunkini ja T:n koko elämä oli käytännöllisesti katsoen siellä ennen minun tapaamistani. Vaikka varsinainen kotimme sijaitsee Satakunnassa, niin aina silloin tällöin hyvän syyn sattuessa Turku vetää meidät puoleensa. Niin kuin nyt.

Viime viikonloppuna oli ohjelmassa ystävämme bändin 20-vuotisjuhlakeikka Turussa ja koska elämme joulukuuta, niin meidän ei tarvinnut montaakaan kertaa miettiä lähtisimmekö/jäisimmekö kuuntelemaan hyvää musiikkia lauantaina ja siinä samalla nauttimaan jouluisesta Turusta. Viikonlopun säät olivat suorastaan talviset, joten kaikkialla oli vaan niin älyttömän kaunista.

Perjantaina kävelimme T:n kanssa Turun kodistamme ihastelemaan joulukuusin, valoin ja äänimaisemalla somistettua Teatterisiltaa ja pistäydyimme lasillisella  yhdessä lempipaikoistamme, Tiirikkalassa. Tuomiokirkon kuusen ihastelu kuului myös perjantain ohjelmaan.

Lauantaina kävi pikapikaa shoppilemassa Skanssissa ja päädyimme nuorisojoukkomme kanssa, taas kerran, syömään loistavaan intialaiseen ravintolaan, Delhi Darbariin Hämeenkadulle, minne kannattaa varata pöytä etukäteen, sillä se on miltei aina lähes täynnä. Lauantai-illan päätteeksi suuntasimme vielä viihtymään Asennevammayhdistyksen keikalle. Ammattitaidolla, vuosien kokemuksella ja oikealla asenteella rakennettu setti oli nautinnollista kuunneltavaa. Kiva ilta.

Sunnuntaina ohjelmassa oli sitten pyrähdys Ikeaan, sillä rouvan kynttilävarastot vaativat täydennystä ja ehdimmepä vielä Wanhan Suurtorin joulumarkkoinoille ja kaupungillekin. Suosittelen lämpimästi pistäytymään Turussa näin joulun alla. Nähtävää ja koettavaa on vaikka miten paljon. Ensi viikonloppuna siellä on mm. Turku Design Now! -ryhmän joulumyyjäiset, jonne me emme tänä vuonna ennätä, mutta mitä voin suositella edellisten vuosien perusteella.

Siispä –  I kiss my Turku.

F

jouluinenturku

jouluinenturku_1

jouluinenturku_2

jouluinenturku_3

jouluinenturku_4

jouluinenturku_5

jouluinenturku_6

jouluinenturku_7

jouluinenturku_8

jouluinenturku_9

jouluinenturku_10

jouluinenturku_11

jouluinenturku_12

jouluinenturku_13

jouluinenturku_14

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s