Make art, not war

En ole ihan varma mistä se alkoi… Ehkä se oli Helene Schjerfbeckin näyttely, tai viimeisin Gloria-lehti Amedeo Modigliani -taidekuvineen? Tai ehkä kaikki juontuukin koko valokuvaajan ammattitutkinto -koulutukseen, tai tähän hämmentävään aikaan, mitä elämme? Pinterestillä ainakin on osuutensa.  Joka tapauksessa tarve nähdä, tehdä ja kokea taidetta vain yltyy yltymistään.

taideterapiaa_1

taideterapiaa

Bongasin sattumalta Pinterestissä kuvan, missä oli Shepard Faireyn Make Art, Not War -juliste ja minun oli aivan pakko saada se. Juliste tuli kotiimme samana päivänä kun Yhdysvaltojen presidentinvaalien tulos selvisi. Sanoin Trubaduurille, että se oli selvä merkki. ”Mikä merkki?”, tiedusteli mieheni. ” No, että make art, not war”, sanoin minä. ”Make love, not war” -viestin jälkeen toisiksi paras vaihtoehto. Mielestäni.

make-art-not-war

Pinterstin Taide -osioon kertyy koko ajan lisää materiaalia ja tarve selailla visuaalisesti kiinnostavia lehtiä ja kirjoja on aivan  valtava.  Glorian-lehden innoittamana pistäydyin Ateneumissa katsastamassa  Amedeo Modigliani -näyttelyn ja vaeltelin siellä mielessäni takaisin Pariisiin ja nimenomaan taiteilijoiden Pariisiin, Montmartreen ja Montparnasseen, joita ei tietenkään enää sellaisenaan ole. Häivähdyksenä korkeintaan.

Nyt ollaan sitten siinä pisteessä, että maalit ja sudit on kaivettu kaapin perukoilta ja maalaaminen on aloitettu. Katsotaan nyt sitten, mitä syntyy. Oma kuva olisi tavoitteena. Valon puute vaikeuttaa niin valokuvaamista  kuin maalaamistakin juuri nyt. Onneksi on kuitenkin kynttilät – ja visiot. Taidoista en sano mitään.

 

F

taideterapiaa_2

taideterapiaa_3

taideterapiaa_4

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s