Mekin sanoimme:”Au revoir, Paris!”

Olemme tulleet siihen tulokseen, että kolme yötä ja neljä päivää on optimaalinen kaupunkiloman pituus. Siinä ehtii nähdä niin paljon kuin oikeastaan yhdellä kertaa jaksaa, mutta neljä päivää antavat myös tietynlaista väljyyttä olemiseen. Olemme siis ottaneet tavaksi näillä kaupunkireissuilla tilata  mennessä aamulento ja palatessa iltalento.

Tiistaina oli siis viimeinen päivämme Pariisissa. Koska emme voineet jättää matkatavaroitamme asuntoon seuraavien asukkaiden tielle, olimme pienen pulman edessä. Rautatieasemilta ovat tavarasäilytystilat kadonneet turvallisuusseikkojen vuoksi, mutta kapsäkkien raahaaminen ei tullut kuuloonkaan. T osoitti taas kerran loistavat tiedonhankintataitonsa ja löysi meille yksityisen matkanjärjestäfirman Blue Marble Travel, jonka palveluihin kuului myös tavaransäilytys kohtuuhinnalla.

Päätimme viettää viimeisen päivän viidennessä osassa, missä siis sijaitsi myös Airbnb-asuntomme. Ihastuimme nimittäin idylliseen kaupunginosaan melkoisesti. Mutta koska Pompidou-keskus sijaitsi matkan varrella, kävimme katsastamassa myös sen. Ruma kuin mikä, sanon minä. Sisältö jäi toiseen kertaan ja palasimme viidenteen kaupunginosaan.

Hostimme oli suositellut kasvitieteellistä puutarhaa puistoineen ja sinne me suuntasimmekin. Tuntui ihastuttavalta sukeltaa syksyiseen puutarhaan ja rauhoittua hetkeksi.Trubaduurille oli iskenyt maanantaina kunnon nuha, mutta onneksi hän jaksoi ihan kivasti vielä viimeisenkin reissupäivän.

Olimme valinneet lounaspaikaksi La Table d`Orpheen, joka oli aivan loistava. Taisimme syödä elämämme parhaan jälkiruuan kyseisessä paikassa, eikä alku- ja pääruuassakaan ollut valittamista. Vahva suositus.

Kuvaaminenkin vähän hiipui viimeisenä päivänä ja muutenkin pieni väsymys painoi koko porukkaa. Tuntui hyvältä istahtaa illansuussa ensin junaan, sitten lentokoneeseen ja lopuksi vielä omaan autoon. Vuorokausi oli ennättänyt vaihtua keskiviikon puolelle kun saavuimme Turun kotiimme. ”Borta bra, men hemma bäst!” T meni keskiviikkona töihin, mutta minä jatkoin syysloman viettoa. Oli ihan mahtavaa keittää kahvit kotona Satakunnassa, lueskella Pariisista ostamiani lehtiä, antaa poikasille tuliaiset, laittaa takkaan tuli ja antaa ajatusten vaeltaa Pariisiin.

Olen lähes varma että me näemme vielä. Haluan nimittäin ainakin seuraaviin paikkoihin: Louis Vuitton -säätiön museoon, Abert Kahnin puutarhaan, päiväretkelle Monet´n puutarhaan ja tietysti Louvreen myös. Ylipäätään Pariisin kevät olisi ihana kokea. Siispä: ”Au revoir, Paris!”

 

F

pariisi_tiistai

pariisi_tiistai_1

pariisi_tiistai_2

pariisi_tiistai_3

pariisi_tiistai_4

pariisi_tiistai_5

pariisi_tiistai_6

pariisi_tiistai_7

pariisi_tiistai_8

pariisi_tiistai_9

pariisi_tiistai_10

pariisi_tiistai_11

pariisi_tiistai_12

pariisi_tiistai_13

pariisi_tiistai_14

pariisi_tiistai_15

pariisi_tiistai_16

pariisi_tiistai_17

pariisi_tiistai_18

pariisi_tiistai_19

pariisi_tiistai_20

pariisi_tiistai_21

pariisi_tiistai_22

pariisi_tiistai_23

pariisi_tiistai_24

pariisi_tiistai_25

pariisi_tiistai_26

pariisi_tiistai_27

pariisi_tiistai_28

pariisi_tiistai_29

pariisi_tiistai_30

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s