Ensimmäinen päivä Pariisin taivaan alla

Syysloma alkoi mahtavissa merkeissä. Työpäivän päätteeksi pörhälsin matkalaukkuineni Turkuun, missä teimme viimeiset matkavalmistelut ja aamuyöstä jatkoimme Helsinki-Vantaan lentokentälle, mistä lensimme Pariisiin. Projektimme Jälkikasvu vuoronperään Euroopan kaupunkiin oli edennyt sen kolmanteen osaan  ja lauantaiaamuna löysimme itsemme ihmeellisestä Pariisiista. Trubaduurille kaupunki oli tuttu kolmenkymmenen vuoden takaa hänen InterRail-matkaltaan, mutta meille kahdelle muulle visiitti oli ensimmäinen.

Charles de Gaullen lentokentältä siirryimme junaan, sieltä vaihdoimme metroon ja astuimme hetken kuluttua maan alta ulos keskelle auringonpaistetta ja mitä viehättävintä seutua. Sydänalassa muljahti. Pariisi on ihana!

Olimme varanneet Airbnb-asunnon viidennestä kaupunginosasta, mikä osoittautui nappivalinnaksi. Hostimme Elie oli ystävällinen ja joustava ja asunto kaikin puolin mainio. Saimme ensimmäiseksi vinkin hyvästä ravintolasta hostiltamme ja jätettyämme tavaramme asuntoon suuntasimme lounaalle Cave La Bourgogneen. Etanoita, ankanrintaa ja hyvää kahvia. Niillä oli hyvä aloittaa Pariisin vierailumme.

Vatsat täynnä lähdimme viilettämään pitkin Rue Mouffetardia, joka on ihastuttava pieni kauppakatu somine kojuineen ja jonne palasimme lähipäivien aikana useampaan kertaan. Ensimmäisen päivän kohteena oli kuitenkin Eiffel-torni, minne seurueen nuori mies ehdottomasti halusi päästä. Pariisin metroverkosto on kattava ja T osaa lukea sitä todella sujuvasti. Tästä huolimatta kävelykilometrejä tuli, niin kuin kaupunkilomalla kuuluukin. Metro vei meidät lähemmäs Eiffeliä, mutta päädyimme kuitenkin käydä katsastamassa ensin Champs-Elyséesin Riemukaarineen. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja pienestä matkaväsymyksestä huolimatta jaksoimme nauttia näkemästämme ja kokemastamme. Pariisi ei turhaan ole saanut liikanimeä, cité d’amour, rakkauden kaupunki. Se on edelleen suosittu häämatkakohde ja rakkautta oli selvästikin ilmassa. Me noudatimme Pariisin toivetta olla lisäämättä siltojen painoa rakkauslukolla. Kaikki eivät tätä toivetta olleet noudattaneet ja sillan kaiteissa roikkui lukko jos toinenkin.

Auringon laskiessa seurueemme miesväki siirtyi jonottamaan Eiffeliin ja minä kuljin ensin kameran kanssa tornin lähituntumassa ja sitten siirryin ravintolaan juomaan loistavaa, ranskalaista, punaviiniä ja syömään hieman iltapalaa.

Trubaduuri kiipesi poikansa kanssa Eiffelin toiselle tasanteelle ja koki Pariisin hämärtyvässä illassa myös lintuperspektiivistä. Palasimme väsyneinä ja tyytyväisinä ”kotiin” ja menimme ajoissa nukkumaan, sillä sunnuntaina suuntasimme Versailles’n palatsiin.

F

pariis_ekapaiva

pariis_ekapaiva_1

pariis_ekapaiva_2

pariis_ekapaiva_3

pariis_ekapaiva_4

pariis_ekapaiva_5

pariis_ekapaiva_6

pariis_ekapaiva_7

pariis_ekapaiva_8

pariis_ekapaiva_9

pariis_ekapaiva_10

pariis_ekapaiva_11

pariis_ekapaiva_12

pariis_ekapaiva_13

pariis_ekapaiva_14

pariis_ekapaiva_15

pariis_ekapaiva_16

pariis_ekapaiva_17

pariis_ekapaiva_18

pariis_ekapaiva_19

pariis_ekapaiva_20

pariis_ekapaiva_21

pariis_ekapaiva_22

pariis_ekapaiva_23

pariis_ekapaiva_24

pariis_ekapaiva_25

pariis_ekapaiva_26

pariis_ekapaiva_27

pariis_ekapaiva_29

pariis_ekapaiva_31

pariis_ekapaiva_32

pariis_ekapaiva_33

 

 

4 comments

 1. Koti meidän/Tuija · 26 lokakuun, 2016

  Uuh! Pariisi oli ja on ❤️. Joku päivä taas! Kiitos turneesta ja makupaloista! Tuija

  Tykkää

  • flirttimaisteritrubaduuri · 26 lokakuun, 2016

   Pariisiin on palattava. Se on ihan selvä. ❤

   Tykkää

 2. Päivi · 26 lokakuun, 2016

  Pariisi on niin ihana! Kiitos näistä tunnelmista!

  Liked by 1 henkilö

 3. Päivitysilmoitus: Voihan Wien! | Flirttimaisteri & Trubaduuri

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s