Taidetreffit Turussa

Latasimme We did it -apin puhelimiimme ja sen seurauksen viime viikonloppuna tapahtui kummia.  Meillä on pieni yhteistyökuvio menossa apin toteuttajien kanssa, joten kuulette siitä lisää myöhemmin, kunhan ensin olemme kokeilleet sovellusta enemmän ja sen ulkoasu päivittyy.

Mutta sen verran voimme paljastaa nyt, että apin innoittamina päädyimme mm. viettämään päivän ilman Internettiä ja  taidenäyttelyyn. Ja ei mihin tahansa taidenäyttelyyn, vaan Turun taidemuseoon, missä on aina tammikuun lopulle saakka Helene Schjerfbeckin hieno ja koskettava näyttely. Helenen taide ja tarina ovat molemmat uskomattoman kiehtovia. Hänen tarinaansa kannattaa ehdottomasti tutustua Rakel Liehun Helene-äänikirjan avulla. Rakel Liehu siis lukee itse kirjoittamansa romaanin Helene, joka valottaa superlahjakkaan taiteilijan taidetta ja koko elämää. F kuunteli äänikirjan  vuosia sitten ajomatkoillaan Turkuun T:n luo. Ja nyt me siis suuntasimme taidetreffeille Helene Schjerfbeckin taiteen äärelle. Elämä piirtää merkillisiä kudelmia vuosien saatossa. Emme suinkaan muuten olleet treffeillä kahden, vaan saimme seuralaisiksimme kaksi meidän pojistamme, jotka pitivät näyttelystä myös kovasti.

Yle Elävä arkistosta löytyy  mielenkiintoinen tallenne, missä kirjailija Rakel Liehu ja toimittaja Pirkko Peippo keskustelevat Schjerfbeckin taiteesta ja elämästä. Kannattaa kuunnella. Tiesittehän muuten että vuonna 2008 Sothebyn huutokaupassa Lontoossa myytiin Helen Schjerfbeckin maalaus Tanssikengät ennätysmäisellä 3,9 miljoonan euron hinnalla? Kyseessä on kallein hinta, mitä koskaan on maksettu kenenkään suomalaisen taiteilijan työstä.

Helene Schjerfbeckin näyttelyn jälkeen kipusimme vielä taidemuseon toisen kerroksen pimiöön, missä istahdimme Robert Wilsonin videopotretti Lady Gaga: Mademoiselle Caroline Rivière ääreen. Kiipeäminen kannatti. Kuva ja musiikki imaisivat meidät mukaansa. Suosittelemme rauhoittumaan teoksen äärelle – taisimme istua pimiössä miltei kymmenen minuuttia. Hieno taide-elämys, joka on esillä Turussa marraskuun loppupuolelle.

Sunnuntain taidemuseokäynnin jälkeen jatkoimme kulttuuripainoitteista päivää vielä menemällä illalla katsomaan Kaarinan nuorisoteatterin näytelmää Lintuhäkki, jonka keskeisessä roolissa loisti T:n kummityttö. Olipa ihana taiteella höystetty kaupunkiviikonloppu!

F&T

PS F päätti maalata Helenen innoittamana keinutuolimme punaiseksi.

taidetreffit_1

taidetreffit_2

taidetreffit_3

taidetreffit_4

taidetreffit_5

taidetreffit_7

taidetreffit_8

taidetreffit_9

taidetreffit_10

taidetreffit_11

taidetreffit_12

taidetreffit_13

taidetreffit_14

taidetreffit_15

taidetreffit_16

taidetreffit_17

taidetreffit_18

taidetreffit_19

One comment

  1. Päivitysilmoitus: Make art, not war | Flirttimaisteri & Trubaduuri

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s