Hulluna sinuun!

Kuinka moni tunnustaa ajattelevansa, ainakin hetken, kun lukee lehdestä rakastuneen pariskunnan yhteishaastattelua, että kuinkahan kauan mahtaa tuokin kestää? ”En ole koskaan kokenut mitään tällaista”, toteaa Sami Yaffa Me Naiset -lehden  haastattelussa kertoessaan rakkaudestaan Meeri Koutaniemeen. Saitko kiinni itsesi ajattelemasta pariskunnan ikäeroa ja elämän kompleksisuutta ja miettiväsi tämänkin pariskunnan tulevaa eroa tai  ainakin ristiriitoja, joihin he ihan varmasti kaikesta  huolimatta tulevat törmäämään. Oletko kyyninen rakkauden suhteen? Ei kannattaisi. Rakkaus nimittäin näivettyy kyynisyydessä.

Minä uskon rakkauteen ja nautin tavattomasti lukea tarinoita rakastuneista pareista. Nostan hattua niille, jotka uskaltavat olla isosti onnellisia ja sekaisin rakkaudesta. Niin kuin nyt esimerkiksi Sami Yaffa, sillä me tarvitsemme muistutusta rakkauden voimasta. Toisaalta nostan hattua myös niille, jotka eivät niin hirveästi pidä meteliä rakkaudestaan, mutta huolehtivat ja hoivaavat toisiaan ja suhdettaan vuosikymmenien ajan, ja kasvattavat liudan lapsia ja tekevät vaativia töitään. Ja kaiken keskellä rakastavat.

Meitä oli viime viikonloppuna meidän mökillä neljä pariskuntaa. Kolme näistä pariskunnista on ollut yhdessä reippaasti yli kaksikymmentä vuotta. T ja minä olemme heihin verrattuna nuori pari. Nautin suunnattomasti katsella miten käsi sujahti toisen käteen, kun yksi istahti toisen viereen ja painoi päänsä hellästi tämän olkaa vasten, ja kun erään käsivarret kiertyivät toisen lanteille ja kun suukkoja vaihdettiin. Rakkaudesta ei pidetty meteliä, mutta se oli kaikkien aistittavissa.

Niin  ja sitten Trubaduuri kuiskasi minun korvaani illan kääntyessä yöksi ja meidän käydessä nukkumaan: ”Mä olen ihan hulluna sinuun!”

 

F

PS Kuvat ovat muutaman viikon takaa – silloin kun oli melkein täysikuu… 

Elokuun ilta saaressa

Elokuun ilta saaressa_1

Elokuun ilta saaressa_2

Elokuun ilta saaressa_3

Elokuun ilta saaressa_4

 

 

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s