Itä-Suomen tournée – osa I

Tasan viikko sitten pakkasimme automme ja suuntasimme kohti itäistä Suomea. Itä-Suomi on melko tuntematonta seutua meille, kahdelle länsirannikon eläjälle ja puhuimmekin ennen reissua, että edessämme on kesän toinen ulkomaan reissu. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli Lahti. Trubaduuri hoiteli ajamista, kun rouva etsiskeli sopivaa lounaspaikkaa. Päädyimme lounastamaan torin laidalle Mamma Mariaan, joka osoittautui oikein mainioksi, oikeasti italialaistyyyppiseksi, paikaksi. Ravintola oli täysistä pöydistä ja pienestä jonosta päätellen lahtelaisten mieleen. Saimme vatsamme täyteen maukkaista pitsoista ja jatkoimme matkaa Mäntyharjulle.

F on lukenut paljon  Taidekeskus Salmelasta ja hän halusi ehdottomasti nähdä sen. Salmela osoittautui mahtavaksi paikaksi, missä vierähti useita tunteja taidetta ja miljöötä ihastellessa. Salmelan toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala on mielenkintoinen mesenaatti ja haluamme ehdottomasti vierailla myös hänen luomassaan Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalossa, joka on aikaisemmin toiminut kirkkona. Erityisesti haluamme vierailla Rakkauspuistossa. Ensi kesänä siis sinne!

Salmelan näyttely oli monimuotoinen ja kiinnostava ja näin ensikertalaiselle taidekeskuksen monet rakennukset olivat myös kiinnostavaa nähtävää. Suosikiksemme osoittautui Wivi Lönnin suunnittelema huvimaja sinisine sisäkattoineen. Pyörähdimme seuraavaksi nopeasti vielä Mikkelin torilla ennen kuin jatkoimme eteenpäin määränpähämme .

Saavuimme Savonlinnaan, Saimaan rannalle illan suussa ja saimme heti kokea, mitä on itäsavolainen vieraanvaraisuus. Voimme kertoa että vatsa tyhjänä ja janoisena ei tarvinnut käydä levolle.

F&T

Savon reissu_päivä_1

Savon reissu_päivä_1_1

Savon reissu_päivä_1_2

Savon reissu_päivä_1_3

Savon reissu_päivä_1_4

Savon reissu_päivä_1_5

Savon reissu_päivä_1_6

Savon reissu_päivä_1_7

Savon reissu_päivä_1_8

Savon reissu_päivä_1_9

Savon reissu_päivä_1_10

Savon reissu_päivä_1_11

Savon reissu_päivä_1_12
Savon reissu_päivä_1_14

Savon reissu_päivä_1_15

Savon reissu_päivä_1_16

Savon reissu_päivä_1_17

Savon reissu_päivä_1_18

Savon reissu_päivä_1_19

Savon reissu_päivä_1_20

Savon reissu_päivä_1_21

Savon reissu_päivä_1_22

Savon reissu_päivä_1_23

Savon reissu_päivä_1_24

Savon reissu_päivä_1_25

Savon reissu_päivä_1_26

Savon reissu_päivä_1_27

Savon reissu_päivä_1_28

Savon reissu_päivä_1_29

 

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s