Hengissä ja kiitollisina

Kaksi päivää sen jälkeen kun olimme astelleet Atatürkin lentokentän kansainvälisen terminaalin ovista sisään tyytyväisinä ja onnellisina kokemastamme ja näkemästämme, niin samojen ovien edessä tapahtuu julmaa ja kammottavaa väkivaltaa. Ainakin 36 ihmistä kuoli ja useita kymmeniä loukkaantui. Ehkä työvuorossa olivat juuri samat turvamiehet ja – naiset kuin meilläkin…

T aloitti eilen kesäloman ja suuntasimme heti saareen. Illalla Istanbulin tapahtumat saavuttivat meidät. Ensimmäinen tunne oli valtava myötätunto tavallisia istanbulilaisia ja turkkilaisia kohtaan. Sitten tuli suru iskussa menehtyneiden ja erityisesti heidän perheidensä puolesta. Seuraava tunne oli kiukku. Miten  jotkut ihmiset voivat kylvää kuolemaa, pelkoa, sekasortoa ja surua ympärilleen?

Vasta tänä aamuna oikeastaan tuli helpotuksen ja kiitollisuuden tunne. Me selvisimme. Meille ei tapahtunut mitään. Täällä me olemme hiljaisina maanpäällisessä paratiisissamme. Emme edes yritä ymmärtää. Emme pysty. 

Olemme kuitenkin tyytyväisiä että lähdimme Istanbuliin, emmekä antaneet pelon vallata mieliämme. Seuraavana vuorossa on  Pariisi. Meistä kukaan ei tiedä miten ja koska me täältä lähdemme. Emme suostu pelkäämään. Rutistamme ja rakastamme toisiamme, lapsiamme ja läheisiämme juuri sen vuoksi joka päivä.

F&T

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s