Lautasella parsaa ja lasissa kuohuvaa

Nyt on parsa-aika. Unohtakaa niiden keittäminen ja tehkää niin kuin me ja heittäkää vihreät parsat muutamaksi minuutiksi kuumaan grilliin! Kaveriksi helppoakin helpompaa hollandaise-kastiketta, lohta ja kylmää kuohuvaa. Siinä oli meidän mökkilounaamme lauantaina.

Parsojen päästä kannattaa taittaa muutama sentti pois, mutta muuta ei niille tarvitsekaan tehdä. Helppo hollandaise-kastike syntyi hienosti kun noudatimme ohjeita säntillisesti, T hoiti tarkkuutta vaativan munien keltuaisten erottelun ja kirkastetun voin valutuksen F:n keskittyessä vatkaamaan pontevasti.

Kuohuvaksi T oli löytänyt pullon loistavaa cavaa, Villa Conchia, jonka etiketti sointui kauniisti mökkimme sisustukseen. Makasimme  ruuan jälkeen tuntitolkulla laiturilla merituulen tuivertaessa hiuksissa ja auringon lämmittäessä ihoamme. Lokkien haudonta on järjettömän mielenkiintoista  katseltavaa ja aivan mökkimme edustalla olevaan leppään oli tehnyt pesän myös räkättirastas. Edelliseltä kesältä tuttu pääskypariskunta ei ollut vielä saapunut, mutta eiköhän sekin vielä kotiin löydä. Saunasta kirmasimme kylmään veteen ja annoimme meriveden kiihdyttää verenkiertoamme. Kymmeneltä molempia rupesi nukuttamaan.

Ja joku ihmettelee miten saamme saaressa aikamme kulumaan?

 

F&T

Parsaa!

Parsaa!_1

Parsaa!_2

Parsaa!_3

Parsaa!_4

Parsaa!_5

Parsaa!_6

Parsaa!_7

Parsaa!_8

Parsaa!_9

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s