Pesänrakennuspuuhia

Mitä tekee keski-ikäinen aviopari lauantai-iltana kun muu Suomi seuraa jääkiekkoa? Se istuu vällyjen alla lepotuoleilla terassilla mökin rannassa ja seuraa tuntitolkulla silmä kovana kun lokkipariskunnalla on jotakin menossa… Epäilemme soidinmenoja, mutta sunnuntaiaamulla selviää, että soidinmenot olivat jo takana ja edellisillan hyörinä liittyi munimiseen. Mökkilaiturimme päässä on iso kivi, jonka päälle lokit olivat huomaamattamme rakentaneet pesän. Tätä ei ole tapahtunut koskaan aikaisemmin, joten olimme ymmällämme uusista alivuokralaisista.

Lokkien hautominen selvästi häiriintyi liikkeistämme ja mietimme myös miten agressiivisiksi lokkipariskunta saattaa äityä poikasten kuoriuduttua. F löysi blogitekstin, missä kerrottiin onnistuneesta lokkien pesän siirtämisestä ja  sen innoittamana T ryhtyi toimeen. Mökkimme rannassa on hieman kauempana samanlainen iso kivi, jonka päällä on vastaava syvennys kuin lokkien valitsemalla kivella. Ongelmana on se, että tämä toinen kivi on päältä vino. Ymmärrämme hyvin miksi lokkipariskunta ei  valinnut sitä pesäpaikaksi. T rakensi aivan ensimmäiseksi lokeille pienen terassin laudoista, jolla saimme kiven vinousongelman häivytettyä. Mietimme pitkään ryhdymmekö siirtopuuhin ja olemme todella iloisia että kaikki meni hyvin. Lintujen munat ja pesät ovat aina rauhoitettuja, joten puuhaan ryhtyminen arvelutti melkoisesti.

Alkuhämmennyksen jälkeen lokit löysivät pesänsä uudesta paikasta ja jatkoivat munien hautomista – yhdessä.

Sunnuntai-illalla, kun muu Suomi murehti jääkiekon MM-kisojen tappiota, meidän mielissämme oli kalalokkipariskunta ja huoli siitä että  niillä on kaikki hyvin. Eilen F kävi saaressa toteamassa, että lokkiperheellä kaikki on mainiosti.

 

F&T

Lokkiperhe.JPG

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s