Hekumavinkki osa 2 – kutumusiikkia

Muistatteko miten John Cage Ally McBeal -sarjassa inspiroitui  poikkeuksetta  Barry Whitestä oli sitten kysymys työkuvioista tai sänkypuuhista?  Kuohuvasta ja kiharoista alkanut hekumavinkkisarjamme jatkuu ja tällä kertaa lähdetään pohtimaan musiikin merkitystä osana eroottista virittäytymistä. Silloinhan on tietysti kysymys kutumusiikista eli ”hempeästä taustamusiikista, lemmiskelymusiikista tai seksimusiikista”. Ja kuten urbaanin sanakirjan esimerkkilauseista voi päätellä kutumusiikin valinta ja käyttö eivät muuten ole ihan helppo juttu.

”Jos minä valitsen kutumusiikin, äijää ei paneta. Jos se valitsee minä juoksen kirkuen ulos huoneesta. Me harrastetaan kyllä seksiä ihan ilman musiikkia. Mites teillä? Nimimerkki: Ei mee putkeen.” (Lähde:https://www.urbaanisanakirja.com/word/kutumusiikki/)

Ihan parasta kutumusiikkia F:n mielestä on se kun T kaivaa kitaran esiin ja laulaa omasta vaatimattomasta repertuaaristaan biisin tai pari. Rouvan hengitys tasaantuu ja karkailevat ajatukset lakkaavat pomppimasta ja tilalle tulee vain keskittyminen käsillä olevaan hetkeen. Trubaduurin tuttu, matala ja pehmeä ääni imaisevat ja vievät mukanaan. Meillä onkin aivan loistava sopimus: T laulaa aina kun F pyytää. Ja aika usein se tapahtuukin.

Muiden esittämän musiikin kanssa onkin stten hankalampaa… F voisi kuunnella musiikkia rakastellessakin, mutta T ei siihen  pysty. Musiikki kuuluu meille nimenomaan siihen hetkeen kun ollaan yhdessä ja virittäydytään toiseen, yleensä siis perjantai-iltoihin. Tai sitten F kuuntelee itsekseen hänelle mieluisaa musiikkia ennen kuin T on kotona ja on musiikin innoittamana rento ja hyväntuulinen Trubaduurin kotiutuessa. T:n suhde musiikkiin on huomattavasti kompleksisempi kuin F:n. Flirttimaisteria eivät pienet epäpuhtaudet, vireongelmat tai tuotannolliset asiat haittaa – fiilis on tärkeintä. T on taas krantumpi ja parisuhteemme harvoista riidoista monet ovatkin liittyneet musiikkiin.

Meille parhaiten kutumusiikiksi on tuntunut toimivan  mm.  Buena Vista Social Club, jota kävimme viime kesänä hurmioituneina kuuntelemassa Pori Jazzeilla.  Mites muilla? Onko teillä Spotifyssä rakkaudella ja harkiten valittu kutumusiikkilista? Meillä ei ole – vielä.

 

F&T

PS Barry White ei kyllä toimisi meillä yhtään….

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s