Yö meren rannalla

Lauantaina heräsimme ajoissa ja hitaasta aamusta ei ollut tietoakaan. Pistimme töpinäksi ja olimme yhdeksän jälkeen valmiina kimpsuinemme ja kampsuinemme. Suuntasimme tekemään Tuulikki-veneelle viimeisen silauksen ja sitten olikin vihdoin aika laskea vene F:n veljen avustuksella ja päästä ensimmäisen kerran saareen tänä keväänä.

Se on joka kerta yhtä jännittävää. Varsinkin viime talvina kun emme ole päässeet käymään saaressa jäitä pitkin. Venesatamastamme on noin neljän kilometrin matka mökillemme ja olemme kulkeneet sen yhdessä satoja kertoja ja joka kerta katsomme toisiamme merkitsevästi. Kumpikin tietää toisen fiiliksen. Merellä on ihmisen hyvä olla.

Saaressa oli kaikki hyvin. Viime kesän urakkamme tulos, ranta-aitta, seisoi rannassa suorana ja tukevasti. Kaikki laiturit ja terassit jököttivät paikoillaan ja puita ei ollut kaatunut. Meri oli tuonut rantaan kaikenlaista sälää, mutta pullopostia ei tänä vuonna näkynyt. Muutama vuosi sitten rannasta löytyi pullopostia, jonka seurauksena Flirttimaisterista tuli melkein julkkis. Pullopostista voit lukea ainakin täältä, täältä, täältä ja täältä.  Hanna Marian lisäksi muutama muukin otti yhteyttä ja arveli että olisi viestin takana…

Luvian saaristossa satoi vettä koko viikonlopun, mutta se ei meitä haitannut. Saimme kompostoivan huussin tyhjennettyä ja nuuhkia merta. Takan lämmössä oli ihana kyhnyttää toisen kainalossa ja viileässä mökissä untuvapeittojen alla oli hyvä nukkua.

F toivotteli Lasse Mårtensonille hyvää matkaa tuon puoleiseen. Mårtensson oli hänen isänsä suosikkeja ja Myrksyluodon Maija ja monet muutkin kappaleet ovat kulkeneet F:n matkassa koko hänen elämänsä, aivan kuten merikin.

 

F&T

 

 

 

 

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s