Pala sydäntä…

… jää Roomaan ja Italiaan. Se on aivan selvä. Eilen vietimme läksiäisiäni ja tuntui että Rooma itki kanssani, sillä eilen satoi ensimmäisen kerran koko sinä aikana kun olen ollut täällä. Tämä kuukausi on ollut ihmeellinen. Olen tutustunut käsittämättömän hienoihin ihmisiin, kuullut upeita tarinoita rakkudesta, taiteesta, historiasta ja  ylipäätään ihmisenä olemisesta. Olen nähnyt upeaa taidetta, arkkitehtuuria, maisemia, esineitä ja asioita. Lämpö ja aurinko ovat hyväilleet minua näiden neljän viikon ajan ja olen syönyt loistavia aterioita ja tuntenut ihania tuoksuja nenässäni.

Italia ei ole täydellinen. Ei todellakaan, mutta minä vietinkin Rooman kanssa vain kuherruskuukauden. Katselin Roomaa vaaleanpunaisten lasien läpi ja kaavin kermat päältä. Suljin sumeilematta silmät epäkohdilta ja annoin itselleni luvan vain nauttia. Ja se onnistui täällä Roomassa todella helposti.

Ensi yö on vimeinen yöni Roomassa.

Minua ei harmita palata kylmään ja koleaan Suomeen. Päinvastoin. Siellä ovat kuitenkin ne rakkaimmat. Trubaduuri, pojat, äiti, veljet perheineen ja vanhat ystävät. Sitä paitsi tuntuu, että tarvitsen Satakunnan alavia peltomaisemia, harmautta, hiljaisuutta, merta ja mäntyjä, jotta saan tämän kaiken hektisyyden ja visuaalisen tykityksen sulateltua.

Tänne jää monta ihmistä, joita minun tulee ikävä, mutta onneksi meidän ei tarvitse hyvästellä lopullisesti. Tapaamme jos niin on tarkoitettu.

Alla kavalkadi Rooman kuviani. Suloisessa sekamelskassa kuten koko Rooman reissu päässäni ja sydämessäni. Tämä rouva katoaa kotimatkan, kotiinpaluun, kulttuurishokin ja tutkintoportfolion loppusilauksen tekemisen myötä loppukuuksi blogimaailmasta. Palaamme T:n kanssa rakkaudentäyteisen toukokuun kanssa sitten takaisin…

 

Rakkaudella Roomasta,

F

 

Rooma_16

Rooma_17

Rooma_18

Roomanpatsaita_2

Rooma!

Rooma!_1

Rooma!_3

Rooma!_4

Rooma!_5

Rooma!_6

Rooma!_9

Rooma!_10

Rooma!_11

Rooma!_14

Rooma!_15

Rooma!_17

Rooma!_19

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rooma_9

Rooma_11

Rooma_12

Roomanpatsaita_1

Katutaidetta_3

Konsertti 19.4.2016

Rooma!_7

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VillaLante_8

VillaLante_9

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s