Limoncelloa, gelatoa ja muita herkkuja

Italiasta ja Roomasta ei voi puhua ilman tarinoita ruuasta ja juomista. Pääsin alkuviikosta osallistumaan limoncellon valmistamistalkoisiin. Sitruunat olivat suoraan Villa Lanten puutarhasta. Varsinaista lähiruokaa – tai siis juomaa. Limoncelloon tarvittiin vain sitruunan kuoriosat, joten loput sitruunat puristettiin ihanaksi sitruunajuomaksi sekä raikastamaan kalaa ja kasviksia  yhteiselle dinnerillemme Lanten terassilla.

Lanten limoncello ehtii valmistua juuri ennen kuin lähden, joten pidän huolta, että pääsen maistamaan sitä tilkan ennen kuin hyvästelen Rooman. Ravintoloista saa toki myös tilattua oikein hyvää limoncelloa ja kun vietin iltapäivän uuden ystäväni, suomalaisen Jaanan, kanssa kaupungilla saimme maistaa sekä vedellä lantrattua turistiversioita että ihan ehtaa tavaraa. Kuusi vuotta Italiassa asunut Jaana laittoi asiantuntevasti turistiversion vaihtoon. Aidon limoncellon tunnistaa syvän keltaisesta väristä ja melko tiukasta mausta.

Mainion limoncellon valmistusohjeen löytää loistavasta Rooma-blogista Näkymiä vihreältä kukkulalta.

Jaana kiikutti minut myös syömään gelatoa Piazza Navonan lähelle, missä jäätelö tehdään aidoista raaka-aineista paikanpäällä. Hintakin oli kokoon ja laatuun nähden kohtuullinen. Sinä iltana ei tarvinnut kuulkaa syödä iltapalaa…

Aperitivona täällä juodaan usein appelsiinispritzeriä, joka on aivan huikean ihanan näköistä ja niin raikkaan makuista!  Lämpö on huidellut koko ajan miltei 25 asteessa, joten raikkaat juomat ovat maistuneet todella hyviltä! Niin ja gelato myös. Spritzerin joukkoon laitettavaa Aperolia taitaa olla pakko ostaa tuliaisiksi heinäkuun helteitä varten…

Appelsiinispritzerin ohje:

  • 3 osaa proseccoa
  • 2 osaa Aperolia
  • 1 osa sodavettä
  • appelsiinin siivu

Torstai-illalla teimme Villa Lantessa yhdessä ruokaa. Aperitivoksi appelsiinispritzeriä tietenkin, antipastit hyppäsimme yli ja primona naustiskelimme pitkään keitettyä Arrabbiataa penne-pastan ja parmesaanin kera. Secondina söimme uunissa haudutettua merluzzo-kalaa ja kasviksia (fenkolia, parsaa, sipulia, pinaattia, valkosipulia). Hollandaisekastike edusti ehkä dinnerimme crosskitchen-osuutta, mutta toimi kalan ja kasvisten kyljessä mainiosti. Dolcena herkuttelimme vielä limoncello-kakun kera. Röyh.

Rakkaudella Roomasta,

F

Rooman herkut_4

Rooman herkut_5

Rooman herkut_6

Rooman herkut_8

Rooman herkut_9

Rooman herkut_1

Rooman herkut

Rooman herkut_3

Rooman herkut_10

Rooman herkut_11

Illanistujaiset_19.jpg

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s