Kahden keittolevyn gourmeeta yhdelle

No niin ja sitten se italialainen ruoka. Olen tähän asti kipaissut ostamassa lähiputiikista prosciuttoa ja syönyt sitä tomaattien, mozzarellan tai mansikoiden kanssa, mutta eilen päädyin testailemaan Rooman kotini keittiötä ja pääsin tositoimiin ruuanlaiton suhteen. Lähikaupasta löytyi kaikkea ihanaa: pestoa, valkosipulia, parmesaania,  rucolaa, kinkkua, herkkusieniä, oliivejä ja tietysti pastaa.

Minun minikeittiössäni on  kaksi keittolevyä, yksi kattila ja paistinpannu. Hyvinhän niillä pärjää. Keitin  lounaaksi tuorepastaa ja paistoin oheen oliiviöljyssä herkkusieniä, kinkkusilppua ja valkosipulia. Muuta maustetta ei kaapista löytynyt kuin suola ja se riitti oikein mainiosti. Annoksen päälle laitoin ison lusikallisen pestoa, vähän parmesaania ja kourallisen rucolaa. Kaikella rakkaudella Pirkan pestoa kohtaan, mutta sillä ei ole mitään tekemistä ostamani valmispeston kanssa. Ja voi miten hyvää tuore rucola onkaan!!!

Kävimme eilen työporukan kanssa lounaalla oikein hauskassa paikassa Villa Lanten lähellä. Paikan nimi on tietysti unohtunut. Silloin herkuttelin juustorisotolla, mutta täytyy sanoa, että näistä raaka-aineista ruuan laittaminen on niin suuri ilo, että taidan kokkailla useamminkin täällä kotosalla. Tottakai menen myös ulos syömään, mutta ei tuo lounas ollut todellakaan pöllömpi.

Rakkaudella Roomasta,

 

F

PS Rouvalla on hieman vaikeuksia mitoittaa ruoka yhdelle. Onneksi on jääkaappi, mihin voi laittaa jämät illan kotiintuloa varten…

Kaksikeittolevyä

Kaksikeittolevyä_1

Kaksikeittolevyä_2

Kaksikeittolevyä_3

Kaksikeittolevyä_4

Kaksikeittolevyä_5

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s