Lago d’Eur – kukkia ja rakkautta

Aina siitä lähtien kun luin Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin, niin olen tuntenut suurta kaipuuta kukkivien kirsikkapuiden luo. Japani olisi luonnollisesti se loogisin matkakohde tällä kaiholla, mutta olen ollut avoin myös muille vaihtoehdoille. Omasta pihastammekin löytyy yksi pilvikirsikka. Se on vielä kovin pieni – mutta parempi kuitenkin kuin ei mitään. Mutta kokea Hanami – se vasta olisi jotain! Silmiini osui muutama viikko sitten blogiteksti, missä puhuttiin Rooman Hanamista Eurissa.

Mussolinin suuruudenhuulluuden yksi ilmentymä on E.U.R -niminen (Esposizione Universale di Roma) kaupunginosa, jonka hulppeat rakennukset ovat fasismin hengessä maailmannäyttelyä varten pykätty. Sota keskeytti rakentamisen ja maailmannäyttelykin jäi siltä erää pitämättä, mutta Eur valmistui tekojärvineen ja jäi osaksi modernia Roomaa.

Ja juurikin tämä tekojärvi kirsikkapuineen sai minut valitsemaan ensimmäiseksi kohteekseni Lago d´Eurin. Suunnittelin ensin tekeväni matkat metrolla, mutta tavattuani Air BnB -hostini Francescon, sain häneltä hyvät neuvot bussilla kulkeemiseen, joten hyppäsin heti puolen päivän jälkeen kamerani kanssa linja-autoon ja ajelin järvelle.

Lago d´Eur vaikuttaa ehkä pikemminkin isolta vesialtaalta kuin järveltä näin suomalaisesta näkökulmasta, mutta sitä ympäröi viehättävät viheralueet kirsikkapuineen. Puistossa oli paljon ihmisiä lounastamassa  ja fiilistelemässä kukkivia puita ja toisiaan. Osa puista oli jo tiputtanut suurimman osan kukista, mutta osa oli vielä täydessä kukassa. Lajikkeita on kymmeniä valkoisista syvän aniliineihin. Niin kauniita. En pettynyt, mutta ymmärsin että muutama päivä aiemmin kukinnot olisivat olleet huomattavasti vielä näyttävämmät.

Oli niin mahtavaa kuljeskella kameran kanssa järven ympärillä,  pysähtyä välillä katselemaan ja kuvaamaan puita ja kukkia –  ja vähän myös ihmisiä. Rakastavaisten määrä järven ympärillä ei ollut ihan pieni ja pysähdyin kuvaamaan ja juttelemaan muutaman pariskunnan kanssa. Hienoja kohtaamisia. Puhuimme Roomasta, rakkaudesta, kirsikanpuiden kukista ja minun seikkailustani. Eräs vanhempi pariskunta neuvoi minut hyppäämään metroon ja suuntaamaan meren rantaan Ostia Beachille. Ehkä sen teenkin tai sitten vastaan saamaani kutsuun ja lähden Trevignano Romanoon. Lounaskutsu Bracciano-järven rannalle kuulosti uskomattoman houkuttelevalta. Tämä on kuulkaa ihmeellistä, tämä elämä, täällä Italiassa. Niin kuin sekin, että puoli Italiaa pukeutuu visusti tikkitakkeihin, kun minä puuskutin ohuenohuessa kaftaanissani. Päivän lämpötila oli +23 astetta.

 

Rakkaudella Roomasta,

F

 

Lago d´Eur_18

Lago d´Eur_19

Lago d´Eur_20

Lago d´Eur_21

Lago d´Eur_23

Lago d´Eur_25

Lago d´Eur_27

Lago d´Eur_28

Lago d´Eur_29

Lago d´Eur_30

Lago d´Eur_31

Lago d´Eur_32

Lago d´Eur_33

Lago d´Eur_34

Lago d´Eur_35

 

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s