Viidenkympin villitys

Eilen vietettiin 44. syntymäpäivääni tai siis ei vietetty. Tai no. Kävimme laittamassa henkivakuutusasian vireille ja meillä oli lounastreffit Mamissa. Ihan sopivasti juhlittiin siis. Nuorisokin muisti onnitella, kun vähän muistutti. T:hän on vapautettu lahjojen hankkimisesta, joten lahjoja ei näkynyt. Paitsi että WhatsAppiin oli ilmestynyt pätkä musiikkia. Entinen opiskelijani, Rytmiorkesteri Kolibrin pasunisti, oli nauhoittanut haitarilla soittamansa ”Paljon onnea vaan!” ja pisti tulemaan. Hauska yllätys! Ihana idea! Varsinkin kun samainen nuori mies soitti tismälleen viisi vuotta sitten haitarilla saman biisin livenä, huomattavasti huonommin vain, sillä silloin haitari oli ollut hänellä viikon päivät. Elämä on kyllä ihmeellistä. Hassua ja yllätyksellistä.

Vanheneminen on jollakin tavoin ollut puheissamme pitkin vuotta. T:n lisäksi monet muutkin lähipiirin ihmiset saavuttavat tai ovat saavuttaneet 5-kympin rajapyykin. Kolmen vuoden kuluttua kaikki lapsemme ovat myös täysi-ikäisiä.  Tulevana syksynä esikoisen mittariin pärähtää 18 ja sitten noin vuoden välein kolmelle muulle. Syntymäpäivät ovat juuri nyt jotenkin erityisen merkityksellisiä. 

Entäpä sitten tuo otsikon sisältö? Onko T ryhtynyt vilkuilemaan nuoria naisia ja hamuamaan energisyyttä ja nuoruutta huokuvia asioita elämäänsä! Kyllä! Tai ei ehkei ihan monikossa, mutta kuitenkin… T on ollut erityisen intohimoinen MINUA kohtaan ( ja olenhan minä häntä monta vuotta nuorempi nainen). En ole ihan varma johtuuko se viiskymppisyydestä, keväästä vai Rooman reissustani, mutta mitä sen on väliä? Nuoruudesta saakka mukana kulkenut soittaminen innostaa T:tä ihan erityisellä tavalla. Uusi basso vaikuttaa varmasti asiaan, mutta myös se tosiasia, minkä hän oikeastaan tajusi vasta juhlissa. Musiikki on antanut hänelle aivan valtavasti kaikkien vuosien aikana: ystäviä, elämyksiä, kokemuksia ja itsevarmuutta. Soittamisesta siis todellakin kannattaa pitää kiinni.

Ja sitten vielä –  T sai syntymäpäivälahjaksi myös uuden älypuhelimen. Ja on suorastaan hurahtanut kaikkiin sen tarjoamiin toimintoihin. Suurennuslasi on ollut erityisen ilon aihe ikänäön vaivatessa. Nyt ei tarvitse kaivaa lukulaseja, vaan voi napsauttaa puhelimesta suurennuslasitoiminnon päälle ja avot. Niin että tämmöistä 5-kympin villiintymistä on havaittu meidän Trubaduurilla.

F

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s