Yllätyslahja

Ja taas palaamme T:n juhliin tai itse asiassa T:n syntymäpäivälahjaan. Siitä on varmaankin jo miltei kaksi vuotta kun sain ajatuksen siitä, mikä olisi loistava lahja miehelle, joka inhoaa niin lahjojen antamista kuin saamistakin. Ajattelin että Trubaduuri kestää kyllä yhden lahjan, kunhan se on rakkaudella valittu. Esittelin lahjaideaani moneen suuntaan, ennen kuin uskalsin ryhtyä toimeen. Osa hieman vastusteli, tai pikemminkin ehkä he miettivät lahjaa oman persoonansa kautta. Jollekin toiselle olisi ehkä pikemminkin epämiellyttävä kuin miellyttävä asia saada toisten valitsema soitin lahjaksi, mutta ajattelin tuntevani mieheni niin hyvin, että uskalsin ryhtyä puuhamaan asiaa puolitoista vuotta sitten tosissani. Muutaman yhteydenoton jälkeen löysin soitinrakentajan lähempää kuin osasin ensin edes ajatella. Oman kylän pojista yhdestä oli kehkeytynyt loistava soitinrakentaja, jota monet suosittelivat. Ensin siis otin yhteyttä Wetterstrand Instrumentsiin ja varmistelin aikataulut sieltä. Soitinrakentaja Kristian Wetterstrand näytti vihreää valoa ja seuraavaksi tajusin, että en millään suoriudu käsintehdyn sähköbasson tilaamisesta ilman apua. T:n bändikaverit olivat korvaamaton apu. He pähkäilivät keskenään hyvän instrumentin speksit ja minä valitsin vain… yllätysyllätys… värin. Ja niin me saimme hoidettua tilauksen sisään. Bändin pojat pitivät yhteyttä prosessin aikana Wetterstrandiin ja kävin minäkin muutaman kerran tsekkaamassa miten prosessi eteni.

Mielenkiintoisen lisän kaikkeen salailuun toi se, että kiikutimme  viime kesänä T:n entisen basson häneltä salaa soitinrakentajalle, jotta tämä sai mm. mitattua ja kuvattua sen kaulan ja muut muodot, jotta uudessa soittimessa olisi T:lle entuudestaan tuttu tatsi. Taas oli bändikavereista korvaamaton apu ja lapsetkin saivat pidettyä salaisuuden, vaikka välillä pelkäsin, että jossakin tilanteessa joltakin (esimerkiksi minulta) lipsahtaa jotain.

Mutta ei. Salaisuus pysyi aina siihen asti, kun olimme koko juhlaväki laulaneet T:lle synttärionnittelut ja veljeni kaivoi selkänsä takaa soitinpussin. Upeaa oli myös se, että koko kutsuvierasjoukkomme osallistui lahjan kustannuksiin.  T meni aivan sanattomaksi nähdessään uskomattoman kauniin, uniikin ja  vartavasten hänelle valmistetun soittimen.  Soitin ei ole pelkästään kaunis ja tunnu hyvältä Trubaduurin kädessa, vaan se soi myös äärettömän kauniisti. T on löytänyt näiden muutamien viikkojen kanssa uuden innon soittamiseen ja huokailee tyytyväisyyttään. Yllätyslahja meni siis aivan nappiin ja minä huokailen onnesta, kun ei tarvitse enää salata mitään.

 

F

PS Postauksen lopussa pari kuvaa, joissa treenasin tuotekuvausta ja studiokuvausta…

Pekan juhlat_47

Pekan juhlat_48

Pekan juhlat_51

Pekan juhlat_53

Pekan juhlat_57

Pekan juhlat_58

BassoTuotekuva

Kiitos Pekalta

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s