Seitsemää sorttia

Trubaduurin 50-vuotisjuhlat eivät ihan heti unohdu, niiiiin mieleenpainuvat ja kivat ne olivat. Tarjoilujen suhteen olimme pitkälti paikan ja ajan armoilla. Toki olisi ollut ihanaa tarjota kunnon ruuat koko juhlaväelle, mutta juhlatilassamme ei ollut keittiötä, ei astioita – ei mitään muuta kuin kaunis ja kapea aulatila, upea konserttisali ja aivan maaginen tunnelma – ja  paikkahan oli Sibelius-museo Turussa. Juhlien sisältöä miettiessämme, nostimme ykköseksi yhdessäolon, musiikin ja tilan.

Päädyimme siis hyvin varhaisessa vaiheessa unohtamaan lämpimän ruuan ja miettimään näppärää ja maukasta sormisyötävää kuohuvan, kahvin ja muiden virvokkeiden kaveriksi. Päätimme myös tällä kertaa tehdä mahdollisimman paljon itse.

Tarjoiltavaksi valikoituvat itse valmistettuina peuranlihasaaristolaisleipäset, kylmäsavulohiwasabiwrapit, kookospallot ja valkohomejuustotaatelitikut. Lisäksi ystäviemme tytär pyöräytti juhliin parisataa pikkumarenkia, jotka olivat aivan huikean hyvän makuisia.

Saaristoleivän olemme tehneet jo moniin juhliin Glorian Viini ja lehden -ohjeen mukaan. Tai siis T on tehnyt. Hiiva ja liivate eivät ole F:n juttuja.

Päädyimme tilaamaan vain kahta sorttia tarjottavaa valmiina. Viime syksyn Turun ruoka- ja viinmessuilla tutustuimme vaasalaiseen yritykseen Hemgårdeniin, jonka päätuotteina ovat käsinvalmistetut konvehdit. Tilasimme heiltä viittä eri makuista konvehtia.  Aivan ihania tuotteita ja loistavaa palvelua. Lämmin suositus.

Hemgårdenin lisäksi valintamme osui tarjoilujemme suhteen toiseen, pieneen, yritykseen Taikinajuureen, joka on turkulainen juuresta tehtyihin leipiin ja leivonnaisiin erikoistunut leipomo. Leipien ja muiden herkkujen lisäksi heiltä löytyy todella hyvänmakuisia parmesan-keksejä, jotka päätyivät juhlapöytäämme. Ja hyvää palvelua myös. Ehdottomasti myös suosituksen arvoinen. Konserttia edeltäneen kahvihetkemme tarjoilut koostuivat siis seitsemästä eri sortista. Kahvittelulle oli varattu aikaa vajaa tunti ja oli hauskaa seurata, miten tarjoilukulhot ja tarjottimet kahvittelun ja kuohuvan lomassa tyhjenivät.

F&T

PS Kaikki synttärikuvat on ottanut F:n esikoinen. ❤

Pekan juhlat_15

Pekan juhlat_10

Pekan juhlat_25

Pekan juhlat_28

Pekan juhlat_37

Pekan juhlat_1

Pekan juhlat_8

Pekan juhlat_9

Pekan juhlat_93

Pekan juhlat_109

Pekan juhlat_115

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s