Rouvan roadtrip

Viime tiistaina 1.3 aloitin virallisesti opintovapaani. Trubaduurin juhlat oli saatu kunnialla läpi ja olin jo aikaisemmin päättänyt, että hyppäisin itsekseni autoon ja lähtisin muutamaksi päiväksi tapaamaan ystäviä, nautiskelemaan taiteesta ja vain  olemaan omien ajatusteni kanssa. Melkein peruin lähtöni ja ajattelin, etten  jaksa/viitsi lähteä, mutta onneksi lähdin. Aloitin reissuni ajamalla Espooseen WeeGee-taloon, missä sijaitsee lempitaidemuseoni Emma. Camilla Vuorenmaan näyttely Meri erottaa meidät oli upea, mutta erityisen vaikutuksen minuun tekee kerta toisensa jälkeen Saastamoisen säätiön kokoelmat ja näyttelyt. Jos ei ole aikaisemmin vieraillut Emmassa (tai jossakin muussa taidemuseossa) niin loistava ensikosketus monien taideaarteiden äärelle on Googlen Art Project. Suosittelen seikkailemaan taiteen ihmeellisessä maailmassa myös virtuaalisesti.

WeeGee-talosta riensin ystävien luo Tapanilaan. Aivan liian kauan oli vierähtänyt viime tapaamisesta ja juttua riitti aamun pikkutunneille saakka. Upean emäntäni käydessä seuraavana aamuna töihinsä,  minä tartuin hänen tuoreimpaan kirjaansa Huippunaiset – Menestystarinoita. Inspiroivaa luettavaa niin naisille kuin miehillekin.

Tapanilassa käydyt keskustelut vaativat sulattelua ja kävin itsekseni lounaalla sekä iltapäiväkahvilla. Jostain syystä päätin käydä katsomassa Sibelius-monumentin. Olen aina pitänyt siitä, mutta livenä en ollut käynyt sitä katsomassa vuosikymmeniin. Töölööstä löysin monumentin lisäksi myös huikean kahvittelupaikan Cafe Regattan. Istuskelin ulkosalla auringon paisteessa kahvikupponen kädessäni ja nautin. Minulla ei ollut kiire minnekään. Oli aikaa ja tilaa ajatella. Mikä ihana tunne!

Seuraavaksi kurvasin rakkaan ystäväni luokse aivan keskustan tuntumaan. Tämän naisen luona naisena oleminen saa uudet ulottuvuudet ja energiakentät aktivoituvat. Olemme olleet ystäviä teinitytöistä lähtien ja olen niin ylpeä hänen herkkyydestään ja taidoistaan. Olen etuoikeutettu sen suhteen, millaisia ystäviä minulle on siunaantunut vuosien varrella. Divine unioniin ja sen luojattareen kannattaa ehdottomasti tutustua.

Seuraavana aamuna heräsimme hitaasti uuteen päivään syvällisten keskustelujen siivittämänä, kunnes ystäväni lähti töihinsä ja minä suuntasin Ateneumiin, missä hurahdin muiden mukana japonismiin. Japanomania-näyttely  on ihana. Pidin siitä tavattomasti. Ja Ateneumin kahvilassa tapasin yhden upean naisen lisää. Aivan sattumalta. Kun reissaa yksin hitaasti edeten, niin yleensä näkee mielenkiintoisia ihmisiä ja asioita. Aivan yllättäen.

Torstai-iltaan mahtui vielä tapaaminen tärkeän ihmisen kanssa, jota en ollut tavannut vuosikausiin. Ihan parhautta. Mutta ei siinä vielä kaikki. Perjantaina hurautin Hankoon, missä toimii Creative Hanko Collective aktiivisesti luovien alojen ihmisten parissa monella saralla, mutta yhtenä loistavana esimerkkinä on heidän yhteiset etätyöpäivänsä, johon siis osallistuin. Inspiroiva ja hauska päivä, jonka jälkeen keräännyimme vielä muutaman upean naisen kanssa parantamaan maailmaa. Pimenevässä illassa ajelin Turkuun T:n luokse. Olin kokenut muutaman päivän aikan niin paljon, että meinasin pakahtua. Onneksi minulla on mieheni, joka kuunteli seuraavat päivät poukkoilevaa puhettani naisena olemisesta, menestymisestä, luovuudesta, parisuhteista,  taiteesta, ruuasta, kuohuvista ja kaikesta muusta mitä minulla oli reisssuni jälkeen kerrottavana. Roadtripin tarkoitus oli irrottaa minut hetkeksi pois tutuista kuvioista, antaa kunnon kickoff opintovapaalleni. Siinä reissuni onnistui ihan täydellisesti! Kiitos kaikille ihanille ihmisille, jotka kohtasin matkani aikana.

 

F

PS Kuvat Töölöstä aurinkoisena keskiviikkona.

Kickoff_1

Kickoff_4

Kickoff_5

Kickoff

Kickoff_6

Kickoff_3

Kickoff_2

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s