Perhekokoukset

Marja Hintikka Livessä olivat haastateltavina näyttelijä Saija-Reetta Kotirinta ja radiojuontaja Tuomas Rajala. Saija-Reetta Kotirinta  mainitsi ohimennen perhekokoukset osana heidän uusperhe-elämäänsä. Haluan ehdottomasti nostaa esille niiden merkityksen. Pidimme aikaisemmin perhekokouksia melko useinkin. En ole ikinä kuullut että ydinperheissä tehtäisiin näin?! Voi olla että olen väärässä, mutta tässä on ehkä eräs asia, mikä voi olla uusperheessä paremmin kuin ydinperheessä. Tuomas Rajalahan oli sitä mieltä, että uusperheessä ei mikään ole paremmin kuin ydinperheessä. Ymmärrän täysin, mistä Rajala puhuu. Kaiken kaikkiaan uusperhe on vaikeammin hallittavissa oleva perhemuoto, mutta löydän siitä myös paljon positiivisia asioita. Minulle uusperhe on ehdottomasti timantti.

Asioiden tiedostaminen ja tahto nähdä vaivaa asioiden eteen ovat ehkä piirun verran yleisempiä kun ollaan toisella tai kolmannella kierroksella ja kun pelissä on itsensä lisäksi myös lasten elämä. Taas. Perhekokoukset olivat meille yksi tietoinen tapa tehdä asioita toisin. Olemme kirjoittaneet siitä, miten meillä on menossa projekti, jossa jokainen poika pääsee kanssamme johonkin Euroopan kaupunkiin. Rooma ja Lontoo on nyt koettu ja seuraavana vuorossa on Pariisi. Erään perhekokouksen tuloksena oli mm. poikien päätös matkakokoonpanosta. Pojat saivat yhdessä päättää tehdäänkö matkat vain biologisen vanhemman kanssa vai tuleeko bonusvanhempi mukaan reissuun. Helpotus oli suuri kun pojat yksimielisesti päättivät, että matkat tehtäisiin meidän molempien kanssa. Mutta olisimme kunnioittaneet poikien päätöstä jos se olisi ollut toinen.

Suosittelen ehdottomasti perhekokousten pitämistä kaikissa mahdollisissa perhemuodoissa. Demokratian enemmistösääntökin jäsentyy ehkä sitä kautta paremmin. Nimittäin joskus on jouduttu myös äänestämään.

F

 

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s