Rakkautta levyn täydeltä

Voi miten ihanan levyn Tuomari Nurmio onkaan tehnyt lemmittynsä Folk Liisan kanssa! Ihmemaassa pitää sisällään 12 kappaletta rakkaudesta. Laulujen tunnelma on kepeä, iloitteleva ja seksikäs. Levy on täynnä rakkautta ja niinhän se on, että

”Ei rakkautta saa,
jos vain odottaa.
Uskoo ja toivoo vaan,
et kai se saapuu aikanaan.
Ei rakkautta saa,
jos vain odottaa,
ainoaa oikeaa
prinssiä tai prinsessaa.”

Kuunnellessamme Ihmemaassa-levyä tajusin, että Tuomari Nurmio on todella merkityksellinen muusikko ja lauluntekijä elämässäni. T:n repertuaari pitää sisällään useamman Nurmion biisi ja aivan ensimmäisen kerran kun T ja poikani tapasivat toisensa, niin T lauloi heille Makasiinin luona -kappaleen, jonka hän on esittänyt monissa tilanteissa sen jälkeenkin. Kummityttäremme vanhempien, hyvien ystävien, hääbileissä T puolestaan lauloi Kurja matkamies maan -kappaleen –  ja sulhanen oli aivan onnessaan.

Itseasiassa Nurmion musiikkia esitettiin myös ensimmäisissa häissäni 1990-luvun puolivälissä. Muistan miten hääväki sekosi kun ystävistämme koostuva bilebändi räväytti Huda hudan! Nyt 65-vuotias Nurmio on varmasti monelle muullekin 1960-70-luvulla syntyneelle tärkeä artisti. Nurmion tekstit ovat suomalaisen rocklyriikan aarteita, jotka ovat täynnä inhimillisyyttä, niin kauneutta kuin rujouttakin – elämää siis.

Googlettelin Nurmioita ja löysin hauskan haastattelun viime kesältä. Haastattelu oli täynnä viisautta ja merkityksellisiä asioita. Mä haluan Hannun ja Liisan keikalle!

 

F

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s