Aika on rajallista

Kun yhteinen aika on niin kortilla kuin T:llä ja minulla, niin ajankäytön suhteen tulee todella itsekkääksi ja tiedostavaksi. Viime viikonloppuna olisi ollut tarjolla niin henkilöstöjuhlaa kuin rokkibileetkin ystävien luona.  Päädyin lähtemään ystävieni kanssa perjantaina teatteriin ja olikin mukava nähdä ihania ystäviäni pitkästä aikaa, mutta esityksen jälkeen riensin kiireesti kotiin, sillä tiesin että T oli siellä. Muut riennot skippasimme. Tuntui siltä että meidän täytyy käyttää kaikki liikenevä aika siihen että olemme yhdessä ilman mitään kummempaa ohjelmaa.

Uusperheessä  ylipäätään perheen yhteinen aika on rajallista. Yritämme järjestää yhteistä aikaa myös kaikkien nuortemme kanssa – yhdessä ja erikseen. Aina se ei onnistu, mutta pienellä vaivannäöllä ja suunnitelmallisuudella aikaongelmat ovat yleensä ratkaistavissa. Koska yhteinen aika ei perheessämme ole itsestäänselvyys, niin mielestäni koko perheemme on tajunnut sen arvokkuuden. Jokaisella on myös aika iso itsemääräämisoikeus omaan ajankäyttöönsä.  Tätä oikeutta kunnioitetaan ja asioita järjestellään sen puitteissa kuin se vain on mahdollista. Nuorison mielipiteitä ja tarpeita kuunnellaan, mutta jotta kuusihenkinen perhe kaikkine huusholleineen saa kuvion sujumaan, niin joustoa tarvitaan ihan kaikilta. Joskus mennään nuorison ehdoilla, joskus vanhempien. Myös toisten perheiden aikataulut on otettava huomioon.

Välillä sitä haikailee, että kunpa saisi ajan pysähtymään. Hetkessä eläminen ja yhteisen ajan vaaliminen helpottavat tilannetta, mutta kyllä se viikonloppu ihan pirun lyhyt on!!!

 

F

PS SuomiLoven kautta hypähti muistin lokeroista tajuntaan Suurlähettiläät. Hieno orkesteri – ja hieno biisi Kuka pysäyttäisi kellot.

 

 

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s