Vastakkainasettelu parisuhteessa

Väestöliiton asiantuntija ilmaisi äskettäisessä  Helsingin sanomien mielipidekirjoituksessaan huolensa tietystä lisääntyvästä trendista parisuhteissa. Hän oli huolissaan siitä että mies jää usein statistin rooliin parisuhteessa, kun nainen ottaa päävastuun kaikesta ajatellen ettei mies kuitenkaan osaaa tehdä asioita ”oikealla” tavalla.  Tästä epätasapainosta sitten syntyy riitoja ja nainen kokee että hän kantaa kaiken vastuun. Ja naisystävien kesken  he sitten mollaavat saamattomia miehiään.

Kuulostaa surulliselta, ja varmastikin kirjoittaja tietää mistä puhuu. Vaikuttaa siltä että tuon kaltaisissa parisuhteissa ollaan pudottu juuri niihin sudenkuoppiin mistä mekin olemme kirjoittaneet klik, klik ja unohdettu toisen rakastaminen ja arvostaminen omana itsenään klik,klik, klik. Niistä voi kyllä päästä pois opettelemalla kiitollisuutta, toisen arvostamista, temperamenttien erojen ymmärtämistä jne, mutta helppoa se ei varmastikaan ole, kun on antanut parisuhteensa sairastua.

Aloin miettiä meidän parisuhdettamme siltä kannalta kummalla meistä on enemmän ideoita ja visioita parisuhteessamme ja myönnän avoimesti että vaimollani. En kuitenkaan koe itseäni statistiksi vaan keskustelemme kaikesta ja mietimme mahdollisia toteutustapoja. Jos oltaisiin minun ideoideni varassa, elämästämme tulisi melkoisen tylsää. Sitä paitsi F:n ideat kumpuavat aidosta halusta, joten meillä ei ole mitään ulkopuolisia paineita toteuttaa niitä.

Arvostan kovasti vaimoni idearikkautta ja tiedän että hän arvostaa minussa harkitsevaisuuttani ja rauhallisuuttani. En koe että meillä kumpikaan pyrkisi ottamaan vallan käsiinsä parisuhteessamme, vaan molemmat ottavat vastuuta enemmän itselle luonteenomaisemmista asioista.

T

 

 

 

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s