Rooma kutsuu

Lentoliput ovat sähköpostissa, Air B and B:n kautta on löytynyt kiva asunto ja valokuvaajaharjoittelijan paikka on varmistunut Suomen Rooman-instituutista, Villa Lantesta. Niin ja uusi reppu on ostettu. Lähes kaikki tärkeät käytännön asiat on siis hoidettu, joten neljän viikon opiskelijavaihto Roomaan on totisinta totta. Käytännössä tulen viettämään Roomassa miltei koko huhtikuun.

Aloitin italian kielen opiskelun Worddive-nimisen sovelluksen avulla jo marraskuussa ja yritän saavuttaa sen avulla jonkinlaisen kielitaidon. Itse asiassa olen aivan hurahtanut pelilliseen sovellukseen. Suosittelen sitä kaikille kielten opiskelusta kiinnostuneille. Meidän perheessä ohjelman avulla opiskellaan tällä hetkellä myös ranskaa ja ruotsia.

Mutta siis Rooma. Tiedättehän sen tunteen kun on raskaana ja rupeaa näkemään raskaana olevia naisia joka paikassa tai kun on vaihtanut autoa, niin yht’äkkiä samanlaisia autoja on kaikkialla. Rooma ja Italia siis tunkevat tällä hetkellä  todellisuuteni joka paikasta. Joululomalla löysin Yle Areenasta mielenkiintoisen sarjan Osoite:Rooma, josta on näkyvillä vielä muutama jakso. Sarja kertoo Roomassa asuvista suomalaisista.

Eräs ystäväni on Italiassa tällä hetkellä – on ollut jo pitempään ja hän liitti minut Facebookissa ryhmään, missä suomalaiset naiset jakavat matkakokemuksiaan. Hauska yhteisö. Rooma ja Italia vilahtelevat ryhmässä tämän tästä. Olen yrittänyt myös aktiivisesti etsiä blogeja,  ja löytänytkin muutamia kiinnostavia.  Näkymiä vihreältä kukkulalta ja Chez Héléna vaikuttavat todella  hyviltä! Pikku Italian blogit vaikuttavat supperkivoilta myös!

Olen myös ryhtynyt jo hiljaa mielessäni miettimään paikkoja ja asiota, jotka haluan nähdä ja kokea Rooma-kuukauteni  aikana. Haluan ainakin:

 • nähdä Colosseumin pimeällä (kävimme siellä myös viime matkallamme ja näky oli vaikuttava)
 • syödä piknikkiä Villa Doria Pamphilissa
 • tehdä päiväretken Lago Albanoon
 • pyöräillä ympäri Villa Borghesea
 • syödä pistaasigelatoa (yritän pysyä yhden annoksen päivätahdissa)
 • palata syömään tiramisüa Santa Maria Maggioren lähellä olevaan ravintolaan, jonka löysimme viime reissullamme
 • käydä Rooman museoissa ja taidegallerioissa
 • juoda päivittäin maailman parasta espressoa
 • istua katuterasseilla Trasteveressä
 • kuvata rakastavaisia

Jos lukijoiden joukosta löytyy Rooman tuntijoita, niin otan mielelläni vastaan lisävinkkejä! Myös vinkkejä hyvistä Italia/Rooma-aiheisista blogeista otetaan vastaan! Niin ja kirjoista! Ja elokuvista!

Rooma kutsuu – ja minä olen ottanut kutsun vastaan!

 

Arrivederci!

F

 

2 comments

 1. Kiitos blogini maininnasta! Huhtikuu on ehkä paras aika tulla Roomaan. Vinkkejä olisi vaikka mitä, mutta ensimmäisenä tulee mieleen Rooman ruusutarha Circo Massimoa vastapäätä. Se aukeaa yleensä Rooman syntymäpäivänä 21.4 ja on auki vain kesäkuun alkuun. Tuoksu on huumaava!

  Tykkää

  • flirttimaisteritrubaduuri · 27 tammikuun, 2016

   Oi. Kuulostaa täydelliseltä. Ehdin siis viettää Rooman syntymäpäivän siellä. Mulla nousi ihan ihokarvat pystyyn… Ehäpä voisimme myös tavata…?! T. F

   Tykkää

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s