Kiitollinen

Ajelin eilen aamulla töihin ja pikkasen suorastaan otti pannuun. Olisi ollut niin ihanaa jäädä pötköttämään untuvapeiton alle ja unohtaa aikuisena olemisen vastuut ja velvollisuudet. Ystävämme Maaretta Tukiainen on kirjoittanut kirjan Hyvän mielen taidot, mikä käsittelee nimensä mukaisesti taitoja, joilla voi saavuttaa positiivisemman meiningin omassa elämässään. Maaretan ja muiden positiiviseen psykologiaan uskovien pikavinkkinä hyvään mieleen on harjoittaa kiitollisuutta.

Samalla kun ajelin töihin ja katselin auton mittarin näyttävän 29 pakkasastetta, päätin olla kiitollinen. Lähdin miettimään pieniä juttuja aamustani. Onnistuttuani kiskomaan itseni hetkeä aikaisemmin lämpimästä vuoteesta olin kiitollinen itselleni siitä, että olin viitsinyt tehdä edellisenä iltana tuorepuuron jääkaappiin muhimaan. Heitin puuron päälle mustikoita ja mansikkasurvosta ja lusikoin sen suuhuni. Keskittyessäni asiaan ymmäsin, että olin tehnyt itselleni palveluksen valmistamalla terveellisen ja täyttävän aamiaisen. Seuraavaksi tunsin ajatuksissani kiitollisuutta muhkeista HellyHansenin pakkaskengistä, jotka olin saanut perintonä kuopukseltani, jolle ne olivat jääneet pieniksi. Kengät ovat rumat kuin mitkä, mutta niihin mahtuivat komiasti villasukat ja jäi vielä tilaa liikutella varpaitakin.

Mietin myös miten kivaa oli, että auto pörähti käyntiin paukkupakkasista huolimatta. Työmatkan edetessä ajatukseni muuttuivat ja vitutuskäyrä laski. Ennen kuin pääsin työpaikalle huomasin tuntevani syvää kiitollisuutta siitä, että minulla on työpaikka.
F  

  

#hyvänmielenminuutti

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s