Joulun tunnelmia

Joululoma alkoi hieman ankeissa merkeissä kun talon emäntä kaatui kolmeksi päiväksi sängyn pohjalle flunssan kourissa juuri ennen aattoa. Vetovastuun otti talon isäntä, joka pyöri Kärcherin kanssa pitkin huushollia ja komensi nuorisonkin hommiin. Ensimmäisen  kerran kuusikin koristeltiin ilman F:n valvovaa silmää ja upea tuli! Rouva nousi sängyn pohjalta aatonaattona ja pääsi kuin pääsikin vielä mukaan viime hetken jouluvalmisteluihin.

Jouluaaton juhla-aterian perinteisistä osista vastaa F:n äiti, jonka käsissä syntyvät laatikot, sinapit, leipomukset ja luumukreemit. F:n veli on huolehtinut kinkun paistamisesta jo vuosikaudet. Jokainen tuo pöytään jotain ja hommat hoidetaan yhdessä. Joulukuviomme vaihtelee osallistujien ja paikankin suhteen, mutta tietyt asiat pysyvät. Jouluaatto muodostuu hyvästä ruuasta, mukavasta ja rennosta yhdessäolosta, kynttilöistä, tuoksuista, joulun väreistä ja muutamista lahjoista. Turun joulurauhan julistus katseltiin ja kuunneltiin auringon paistaessa ja tuttuja bongailessa. Tänä vuonna aattoa vietti luonamme yhteensä 15 henkeä.

Jouluaaton ohjelmasta tipahti pois kirkossa käynti ja tilalle tuli joulupukkikuviot. F:n 17-vuotias esikoinen aloitti joulupukkiuransa, mutta tarvitsi hommaan vielä tänä vuonna kuskin. Kaksi jouluhöpöä siis lähtivät illansuussa pienelle joulupukkikierrokselle. Joulupukkeilu oli tietysti jännittävää puuhaa ja taitaa olla niin, että kokeilu saa ensi jouluna jatkoa. Sen verran hauskaa puuhaa homma oli nuoren miehen mielestä. Kaksikko kuunteli kierroksen aikana radiosta joululauluja ja mietti repliikkejä ja treenasi äänenpainoja. Hauskaa oli niin pukilla kuin kuskillakin.

Kaikkein parasta joulun ajassa on kuitenkin se, että saamme olla monta päivää ja yötä yhdessä ilman arjen tuomia rajotteita. Mihinkään ei ole kiire. Lasillisen viiniä voi kumota sen halutessaan ja aina on mahdollisuus ottaa yksi matsi Scrabblea, nokoset tai lojua kirjan tai kullan kanssa sängyn pohjalla. Meidän on vaikea nähdä joulun negatiivisia puolia…

 

F&T
Joulu 2105_2

Joulu 2105_3

Joulu 2105_4

Joulu 2105_6

Joulu 2105_7

Joulu 2105_8

Joulu 2105_9

Joulu 2105_10

Joulu 2105_11

Joulu 2105_12

Joulu 2105_13

Joulu 2105_14
Joulu 2105_16

Joulu 2105_17

 

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s