Viikko vielä…

Vielä viikko ja sitten alkaa joululoma. Ihanaa! Minä olen ehdottomasti jouluihminen, mutta en millään tavalla kaavoihini kangistunut joulutraditioiden suhteen. Viime jouluna meillä oli könöttänyt olohuoneen nurkassa edellisvuotinen kuivattu joulukuusi jo viikon verran näihin aikoihin ja tänä vuonna en ole vielä saanut edes joulutähteä ikkunaan valoa tuomaan.

Joululahjaksi olen hommanut T:lle ja minulle kirjastosta hyvät dekkarit. T aikoo vetäistä Camilla Läckbergin viimeisimmän ja minulle tuli eilen tieto, että David Lagercranzin  kiistelty Millenium-sarjan jatke Se mikä ei tapa  odottaa kirjastossa. Aiomme siis uppoutua Nordic Noiren maailmaan joululomallakin. Lahjojen suhteen olemme aika onnettomia: pojat haluavat mieluiten pätäkkää omiin juttuihinsa ja saatamme kääräistä, yhdet, yleensä melko proosalliset lahjat pakettiin.

Lukemisen lisäksi aiomme kerääntyä suvun kesken aatoksi joulupöytään, joka rakennetaan yhdessä. Kaiken kaikkiaan väkeä taitaa tulla viisitoista henkeä. Aaton jälkeen ollaan kuin Ellun kanat oman perheen kesken. Kokoonpano vaihtee sen mukaan, miten nuoriso liikkuu toisille vanhemmilleen.

Hyvä ruoka, jouluinen musiikki, lukeminen ja yhdessäolo ovat tärkeimmät joulutraditiomme. Sen lisäksi siivoaminen kuuluu settiin. Mutta en minä todellakaan nuohoa kaappeja ja komeroita. Kaivamme höyrypesurin esille ja teemme hieman normaalia tarkemman siivouksen. Puhtaat lakanat kuuluvat kuvioon ja yleensä saatan hommata jouluksi jotain uutta kotiin: maton, tyynyjä tai astioita.

Minusta olisi ihan mahtavaa jos jouluksi tulisi lunta tai minusta ylipäätään  olisi kiva että sataisi lunta, eikä vettä, mutta näillä mennään. Sää on jokseenkin turha kitisemisen aihe. Sille kun ei voi mitään.  Kaamos on pieni hinta kaikesta muusta, mitä nämä leveysasteet tarjoavat. Mutta, tottakai, jokainen valon pilkahdus aiheuttaa positiivisen reaktion. Painelin lauantaiaamulla polkupyörällä opiskelemaan ja oli ihan pakko kaivaa kamera esiin ja taltioida auringon luoma taideteos taivaalta. Oli aika nätit sävyt.

Ihanaa joulun odotusta!

F

 

Auringon pilkahdus_3

Auringon pilkahdus_1

Auringon pilkahdus_2

Auringon pilkahdus_4

Auringon pilkahdus

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s