Pohjoinen elämäntapa

Muutama viikko sitten postista tipahti yksi minun suosikkilehdistäni, nimittäin Nietos – Pohjoinen elämäntapa. Nietos on Pyhän ja Rukan yhteinen  asiakaslehti, joka on tehty rakkaudesta Lappiin, lumeen ja pohjoiseen elämänmenoon. Uusimmassa Nietoksessa on mm. loistava haastattelu äidinkielenopettaja ja kirjailija Tommi Kinnusesta, Kuusamon pojasta. Tuoreen Nietoksen voi lukea digiversiona täällä – suosittelen sitä kaikille pohjoiseen hurahtaneille, ja niille jotka harkitsevat sinne pikkusormensa antamista. Mutta kannattaa olla varovainen. Se voi viedä koko käden!

Minä hullaannuin pohjoisesta meiningistä ensimmäisen kerran 7-vuotiaana. Vietimme silloin lapsuudenperheeni kanssa  viikon Rukalla. Näitä viikkoja pohjoisessa on kertynyt vuosien varrella useita ja vuonna 2008 Lapinhulluuteni sai sellaiset mittasuhteet, että päädyimme poikieni kanssa muuttamaan Savukoskelle, Itä-Lappiin vajaaksi puoleksi  vuodeksi.  Tämä irtiotto on ollut yksi parhaista ratkaisuista, mitä olen elämäni aikana tehnyt. Pieni pala sydäntäni on kuitenkin aina pohjoisessa – se tuosta reissusta oli hintana. Ensi talvena emme tule matkustamaan Lappiin, joten toivon sydämestäni että saamme tänne  Länsirannikolle kunnon talven.  Jos ei, niin todennäköisesti tulen selaamaan Nietoksen moneen kertaan ja katselemaan vanhoja Lapin kuvia uudestaan ja uudestaan.

Lapinhulluuteni olen saanut tartutettua myös T:hen ja jos rahaa olisi rajattomasti emme epäröisi hetkeäkään, vaan matkustaisimme ehdottomasti napapiirin pohjoiselle puolelle tänäkin talvena, todennäköisesti Leville tai Pyhälle. Viime pääsiäisen Levin reissustamme voi lukea täältä, täältä, täältä ja täältä.

Myönnettäköön myös tässä, että tämän rouvan hiihtokunto ei ole parantunut kyllä yhtään viime keväästä. Hö!

Joka tapauksessa meidän autoissa on nastat alla ja pääkoppa viritetty talvimoodiin. Meidän puolesta  talvi saa tulla!!! Ja sitähän tuo Pekka Pouta vähän jo lupaileekin…

F

 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s