Bakkanaalit

Sillä aikaa kun me  kokoonnuimme ystäviemme luo porukalla viettämään ihanaa perjantai-iltaa bakkanaalien hengessä: syömään  hyvin, juomaan viiniä ja rupattelemaan ja pitämään hauskaa, niin monet kohtasivat Pariisissa kauhun hetkiä. Olimme asiasta onnellisen tietämättömiä. Päädyimme hauskan illan päätteeksi mellastamaan lakanoiden väliin monen erossa viettämämme päivän jälkeen. Suutelimme, nauroimme ja rakastelimme. Voi sitä huolettomuuden ja kaikkivoipaisuuden tunteen määrää…

Ja toisaalla jotain ihan muuta: silmitöntä väkivaltaa, pelkoa ja surua. Monessa maailman kolkassa tapahtuu lähes vastaavanlaista jos ei nyt päivittäin, niin usein kuitenkin. Mitä tämän kaiken keskellä oikein pitäisi tehdä ja ajatella?

Vaihdoin Facebookin kuvani tricolorin värit äsken ja esitin pahoittelut Pariisin ja koko maailman puolesta. Tietäen tekoni täysin merkityksettömäksi. Toivon sydämestäni, ettei vastaanvanlaista tapahtuisi enää koskaan missään ja tiedän toiveeni turhaksi. Mitä siis aioin tehdä? Aion jatkaa huoletonta elämääni niin kauan kuin se vain on mahdollista, aion lähteä vuoden päästä suunnittelemalle matkalle Pariisiin, aion suhtautua lämmöllä niihin ihmisiin, jotka ovat päättäneet yrittää aloittaa uuden elämän tässä maassa, mihin minä olen sattunut syntymään, aion matkustaa keväällä kuukaudeksi Italiaan, Roomaan,  aion puhua lasten kanssa humaanista ja kauniista käytöksestä kaikkia ihmisiä kohtaan. Aion jatkaa kirjoittamista maailman tärkeimmästä asiasta: intohimoisesta rakkaudesta ja kaikesta muusta, mitkä koen kuuluvan hyvään elämään. Aion jatkaa kaiken kauniin kuvaamista ja antaa hymyni mahdollisimman monelle.

F

  

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s