Romantiikan nälkään – elokuvat

Nordic Noir vaatii vastapainoksi romantiikkaa. Elokuvia ja kirjoja, joissa saadaan ja annetaan rakkautta, niin että pimeinkin marraskuun ilta kokee intohimon liekin leimahduksen ja rakkauden täyttymyksen. Marraskuu on lukuhaasteineen kirjakuukausi, mutta leffat kuuluvat niin ikään tämän kuun tummanpuhuviin iltoihin.

Tässä muutama Flirttimaisterin leffatärppi kaikille romantiikan nälkäisille. Elokuvat eivät ole missään järjestyksessä, mutta kukin niistä on säväyttänyt katsomishetkellä. Ja antanut uskoa rakkauteen.

1. Love Story (1970). Olen nähnyt elokuvan ensimmäisen kerran teininä ja se teki minuun lähtemättömän vaikutuksen jo silloin ja avasi kyynelkanavat tihkumaan vuolaasti – suorastaan yli äyräiden. Luulin eheytyneeni ja katsoin elokuvan muutama vuosi sitten uudelleen. Mutta ei. Vaikutus oli täysin sama. Ihana rakkaustarina, joka antaa kaikessa surullisuudessaankin uskoa rakkauden voimaan. Toimii myös kirjana.

2. Sävel ja sanat (2007) oli vuosikaudet minun lohtuelokuvani. En tiedä miksi kyseinen Hugh Grantin ja Draw Barrymoren tähdittämä romanttinen komedia kolahti minuun, mutta näin vain oli. Mitä sitä sitten sen enempää pohtimaan? Osui ja upposi.

3. 500  days of Summer (2009) ei varsinaisesti ole rakkauselokuva, mutta koko homma pyörii kyllä täysin rakkauden ympärillä veikeällä tavalla. Toimii myös keski-ikäisellä katsojalla. Ainakin tällä.

4. Fucking Åmål (1998). Rakkaus ei katso ikää, paikkaa, eikä sukupuolta. Loistava pläjäys, jonka voisi katsoakin pitkästä aikaa uudestaan.

5. Så som i Himmelen (2004) Niin kuin taivaassa on elokuva, jonkä olen myös nähnyt useamman kerran. Pohjoisen maisemat, ihana musiikki ja uskottava rakkaustarina. Taidan kipaista kirjastoon lainaamaan tämänkin leffan uudelleen. Suosittelen lämpimästi. Ja hei – pääosassa on Mikael Nyqvist!

6. Bussipysäkki (1956). Marilyn Monroe on huikea ja tarina  kaikessa pöllöydessään hauska. Sinnikyydelläkin on paikkansa rakkauden kiemuroissa.

7. Anna Karenina (2012). Pöyristyttävän kaunis elokuva traagisesta rakkaustarinasta. Miksi, oi miksi, tämä tarina ei voi päättyä onnellisesti? Onneksi sitä voi kuvitella onnelliset loput itsekseen.

8. Mamma mia! (2008) Tämä ei kai selittelyjä kaipaa. Lohtuelokuvien aatelia. Niin ja rakkauttakin riittää. Moneen makuun.

9. Aamiainen Tiffanyllä (1961). Katsoimme elokuvan vasta muutama vuosi sitten ensimmäisen kerran yhdessä T:n kanssa ja tykkäsimme molemmat. Audrey Hepburnista ei kuulkaa turhaan kohista edelleen. Erinomainen elokuva.

10. Pieniä valkoisia valheita (2010). Rakkautta on monenlaista tässäkin elokuvassa. Useampaan kertaan katsottu –  ja kyllä! Rakkaus voi voittaa pelon, kyynisyyden ja kyllästymisen!

Rakkauden ja romantiikan täyteistä lovemberin jatkoa, rakkaat lukijat.

F

PS SuomiLove alkaa taas marraskuun lopussa. Jippii!

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s