Saariston kauneus

Syysloma jatkui hyvissä merkeissä. Pakkasimme lauantaina aamulla kimpsut ja kampsut, ja suuntasimme saaristoon. Sää oli todella lämmin ja tyyni. Syksyinen saaristo pani parastaan. Joimme vielä kahvit ulkosalla ja nautimme ruskasta. T helli minua huolehtimalla ruokakuvioista ja lämmittämällä saunan. Pulahdimme vielä kerran hyiseen veteen.

Olen katsellut näitä samoja maisemia jo 40 vuotta, mutta en koe kyllästyväni. Päinvastoin. Luonto muuttuu koko ajan ja maisemassa riittä tutkittavaa ja katseltavaa. Yritin tallentaa kameralla jotain ja loput painoin sisimpääni. Kesämökkimme on kyllä yksi parhaita stressin lievittäjiä. Vuorokausi raikkaassa meri-ilmassa ja olo alkoi kummasti helpottaa.

Juttelimme aamiaispöydässä, että tämä kesä on ollut oikeastaan paras mökkikesä yhteisen elämämme aikana. Ranta-aitta mahdollisti vieraiden kutsumisen ja jotenkin tuntui, että asiat ja ihmiset ovat löytäneet uomansa.

Olimme jo päättäneet nostaa veneen ylös ja lopettaa saaristolaiselämä tältä vuodelta. Hieman haikeina laitoimme mökin tänään aamulla talvikuntoon. Ehkä piipahdamme talvella, jos tulee kunnon talvi ja jäät kantavat. Jos ei, niin palaamme näihin maisemiin seuraavan kerran ensi vuoden toukokuussa…

F

Jäähyväiset saaristolle 2015

Jäähyväiset saaristolle 2015_1

Jäähyväiset saaristolle 2015_2

Jäähyväiset saaristolle 2015_3

Jäähyväiset saaristolle 2015_4

Jäähyväiset saaristolle 2015_5

Jäähyväiset saaristolle 2015_6

Jäähyväiset saaristolle 2015_8

Jäähyväiset saaristolle 2015_9

Jäähyväiset saaristolle 2015_10

Jäähyväiset saaristolle 2015_11

Jäähyväiset saaristolle 2015_12

Jäähyväiset saaristolle 2015_13

Jäähyväiset saaristolle 2015_14

Jäähyväiset saaristolle 2015_15

Jäähyväiset saaristolle 2015_16

Jäähyväiset saaristolle 2015_17

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s