Kirjamessut ja muuta mukavaa

”Varför Paris vi har ju Åbo?” Aina ei todellakaan tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, vaikka rehellisyyden nimissä haluan kokea myös Pariisin. Päädyimme siis viettämään viime viikonloppuna kunnon kaupunkilomaa toisessa kotipaikassamme. Ruokaa, rentoilua ja kulttuuriakin. Suunnitelmat hieman muuttuivat, mutta täyteläinen viikonloppu tuli joka tapauksssa elettyä. Mamista lähdimme messukeskukseen kirjamessuille, ja samalla tietysti tsekkasimme ruoka- ja viinimessujen osastot. Levymessuille ei rahkeemme enää riittäneet. Ja pakko myöntää, että Spotify on korvannut vinyylien ja cd:eiden soittamisen tyystin, vaikka soittopelit huushollista edelleen löytyvätkin.

Kirjamessujen tarjonta oli valtava. Messujen yhtenä teemana oli saamelaisuus, ja oli hauska nähdä saamelaisia puvuissaan. En voinut välttyä haikailemasta pohjoiseen… Ehkä sitten vuonna 2017 taas matkaamme Lappiin. Mielenkiintoisia kirjoja ja haastatteluja oli tarjolla joka paikassa. Onneksi T oli mukanani, joten en ihan villiintynyt kaiken kiinnostavan keskellä. Käteen jäi itse asiassa vain yksi kirja. Trubaduurin edesmennyt isä oli inkeriläinen ja  kansan kohtalo on tämän vuoksi kiinnostanut minua pitkään. Silmiin osui Sinikka Paavilaisen Kyynelvaunut ja se tarttui matkaan. Jotenkin tällä hetkellä isiemme kohtalot tuntuvat kovin ajankohtaisilta, ja tärkeiltä tiedostaa ja ymmärtää. Olemmehan molemmat pakolaisten lapsia. Oma isäni Karjalan evakko ja T:n isä inkeriläinen.

Viini- ja ruokamessujen puolella oli myös paljon kiinnostavaa ja herkullista nähtävää, kokeiltavaa ja  maisteltavaa. Yritimme edetä osastolta osastolle maltilla, vaikka monet asiat vetivätkin puoleensa. Ostimme keraamisen raastimen, ja siitä on pakko kyllä kirjoittaa ihan oma postauksensa.

Turun kirjamessut ovat mielestäni onnistunut tapahtuma, ja siellä olisi voinut viettää parikin päivää kyllästymättä, mutta tyydyimme haahuilemaan paikalla kolmisen tuntia ja sitten olikin kiirehdittävä kotiin ennen seuraavaa settiä. Olimme menossa vielä illalla kuuntelemaan Finkinoon Verdin opperaa Trubaduuri, joka oli nähtävillä Metropolitan Operan live-esityksenä. Nyt ei mennytkään kaikki ihan suunnitelmien mukaan. Yhteydet The Met:iin olivat kököt ja ääni pätki. Luovutimme alkusoiton aikana ja saimme onneksi rahat takaisin. Oppera vaihtui lasillisiin samppanjaa Tårgetissa kynttilän valossa. Ei pöllömpää sekään.

F

Kirjamessut

Kirjamessut_1

Kirjamessut_2

Kirjamessut_3

Kirjamessut_4

Kirjamessut_5

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s